След повече от 25 дни битка за живота на родилка

...
След повече от 25 дни битка за живота на родилка
Коментари Харесай

Изписаха родилка от МБАЛ „Св. Анна“-Варна след 25 дни битка за живота й

След повече от 25 дни борба за живота на родилка с ДИК синдром, младата жена към този момент е изписана от МБАЛ „ Св. Анна “ - Варна, заяви лекуващият я доктор доктор Валентин Власаков пред Българска национална телевизия.

Тя беше призната в края на предишния месец в Отделението по анестезиология и реанимация в болничното заведение в извънредно тежко положение.

Д-р Валентин Власаков акцентира, че дамата е била избавена със задружните старания на няколко отделения в болничното заведение, както и навременните дейности на сътрудниците им от болничното заведение в Търговище.

Стела е постъпила в болничното заведение в Търговище в 34-тата гестационна седмица с затруднения, само че е била изписана. Още същата вечер обаче я одобряват още веднъж с високо кръвно налягане и загуба на зрението. Наложило се е незабавно секцио поради отчасти отлепена плацента. След това младата жена е превозена в МБАЛ „ Св. Анна “ във Варна.

„ Проблемът е, че тя е развила три животозастрашаващи затруднения едно след друго – еклампсията, отлепянето на плацентата и ДИК синдром. Колегите от Търговище са свършили работата си напълно съответно, само че макар навременната помощ, медикаментите и секциото, кървенето не е спряло и по тази причина беше призната при нас “, сподели доктор Власаков.

Във Варна е направена и хемодиализа на Стела за 14 дни.

„ При предоставяне на такива мощни лекарства, каквито са против кръвосъсирването, стартира и другата заплаха – запушването на съдовете и образуването на тромби. Успяхме да се оправим цялата болница. При млади дами и изключително при родилки, целият колектив е доста прочувствено обвързван с казуса и сме доста щастливи, че тя съумя да се върне при рожбата и фамилията си “, сподели доктор Власаков.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР