След поредицата провокации на севернокорейския лидер Ким Чен-ун светът все

...
След поредицата провокации на севернокорейския лидер Ким Чен-ун светът все
Коментари Харесай

Ето какво може армията на Северна Корея

След поредицата провокации на севернокорейския водач Ким Чен-ун светът все по-усилено заприказва за война. Какво може в действителност армията на Северна Корея?

Северна Корея евентуално готви нова провокация
 Северна Корея БГНЕС
Известно е, че тя е една от най-големите в света. Тя разполага със 700 000 бойци и съвсем 4,5 милиона резервисти. А това значи, че съвсем една пета от популацията на страната служи в армията. Всички мъже в комунистическата страна са задължени да преминат военно образование. Съдейки по числеността, севернокорейската войска е два пъти по-голяма от южнокорейската.

Северна Корея извърши нов нуклеарен опит, мощен трус разклати страната
 Северна Корея БГНЕС
Страната е собственик на безчет оръжейни системи. Според световния показател на милитаризацията за 2017 година, Северна Корея има над 76 подводници, 5025 бойни танкове, както и 458 бойни самолета.
 Северна Корея БГНЕС
Всяка година Северна Корея показва своята мощност с боен церемониал в столицата Пхенян. Военните паради се организират по традиция на юбилеи, които са значими за комунистическата страна или за династията Ким.

Какво замислят международните сили след севернокорейското нуклеарно тестване?
 Северна Корея БГНЕС
Тестът с балистична междуконтинентална ракета, осъществен сполучливо от Северна Корея при започване на юли 2017, бе охарактеризиран от американския външен министър Рекс Тилърсън като " ескалация на опасността за Съединени американски щати, нейните съдружници и за целия свят ". Ракетата вид Хвасон-14 е в положение да порази " всяко кътче на света ", заяви севернокорейската осведомителна организация.
 Северна Корея БГНЕС

Тръмп за следващия нуклеарен опит на Северна Корея: Пхенян ще разбере единствено от едно нещо
Безспорно държанието на Северна Корея е опасност за международния мир. Само Китай и Русия към момента се числят към съдружниците на Северна Корея. Режимът в Пхенян дефинира " империалистическите сили на Съединени американски щати " като зложелател номер едно, следвани от Япония и Южна Корея. Пхенян реагира изключително сензитивно на взаимните военни учения на Съединени американски щати и Южна Корея.
 Северна Корея БГНЕС
Най-новите проби с междуконтиненталната ракета, осъществени от Пхенян, са голяма провокация за интернационалната общественост. Търпението на Съединени американски щати се изчерпва. Китай и Русия пък желаят непременно да предотвратят нанасянето на предпазен първи удар против военни цели в Северна Корея.
  По тематиката Северна Корея дава обещание още доста " дарове " на Запада Меркел и Тръмп се оповестиха за нови наказания против Северна Корея Експлозията от новия нуклеарен опит на Северна Корея - 8 пъти по-мощна от тази в Хирошима
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР