След положителна оценка от страна на съответните комисии и Председателския

...
След положителна оценка от страна на съответните комисии и Председателския
Коментари Харесай

НА ЖИВО: ЕП гласува кандидатурата на Илиана Иванова за еврокомисар

След позитивна оценка от страна на съответните комисии и Председателския съвет на Парламента, членовете на Екологичен потенциал ще гласоподават назначението на за член на Комисията.

На 5 септември Комисията по индустрия, проучвания и енергетика и Комисията по просвета и обучение организираха тричасово чуване с, претендент за комисар по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта.

След чуването и двете комисии дадоха позитивна оценка на нейното показване - позиция, доказана след това от Съвета на ръководителите на комисиите и Председателския съвет (председателят на Екологичен потенциал Роберта Мецола  Роберта Мецола Роберта Мецола е роден на 18 януари 1979 година, в Сейнт Джулианс, Малта. Тя е третата жена и водачите на политическите групи), които взеха окончателното решение за закриване на чуването.

Тя следва да размени Мария Габриел  Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев.   През 1997 година приключва Езикова, която подаде оставка като еврокомисар на 15 май, с цел да заеме поста на заместител министър-председател и министър на външните работи на България.

За да встъпи дефинитивно в служба, Иванова ще би трябвало да бъде утвърдена и от Европейския съвет, което се чака да стане до края на седмицата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР