След подновеното искане от страна на Европейската комисия фармацевтичната компания

...
След подновеното искане от страна на Европейската комисия фармацевтичната компания
Коментари Харесай

ЕК публикува договора с AstraZeneca, има скрити детайли

След възобновеното искане от страна на Европейската комисия фармацевтичната компания AstraZeneca се съгласи да бъде оповестен на 27 август 2020 година
Комисията приветства уговорката на компанията за по-голяма бистрота при присъединяване ѝ в популяризирането на тактиката на Европейски Съюз за имунизирането. Прозрачността и отчетността са значими, с цел да подкрепят спечелването на доверието на европейските жители и да се уверят, че могат да разчитат на успеваемостта и сигурността на, написа на формалната страница на Европейската комисия.
 Ваксината против ковид на AstraZeneca - до каква степен ще стигне Европейски Съюз? Ваксината против ковид на AstraZeneca - до каква степен ще стигне Европейски Съюз?
Европейският съюз към този момент не може да получи цялостното количество ваксини против ковид, поръчани на AstraZeneca, написа в коментарен ма...
Публикуваният през днешния ден контракт съдържа редактирани елементи, свързани с поверителна информация като детайлности за фактури. Договорът за AstraZeneca е вторият, който се разгласява, откакто CureVac се съгласи да разгласява Споразумението за предварителна покупка с Европейската комисия.
Важна информация, която не се вижда в оповестения документ, е графикът за снабдяване на дози за всеки месец или най-малко за всяко тримесечие. 
Освен това е прикрит и точният период на доставки - месец по месец, както и единичната цена за доза.
По силата на този контракт всички държави-членки могат да закупят от имунизацията AstraZeneca, с опция за спомагателни 100 милиона дози, които да бъдат разпределени съразмерно въз основа на броя на популацията.
 Европейска комисия: Договорът с АстраЗенека “ за ваксини няма клаузи за приоритет Европейска комисия: Договорът с " АстраЗенека “ за ваксини няма клаузи за приоритет
Еврокомисарят по опазването на здравето Стела Кириакиду акцентира, че в подписания контракт за доставка на ваксини с " АстраЗенека “ няма к...
Първоначално AstraZeneca беше дала обещание да достави към 80 милиона дози ваксини на Европейски Съюз до края на март. Преди дни фармацевтичната компания разгласи, че ще има закъснения поради проблеми в индустриалните обекти и че ще може да достави единствено към една четвърт от обещаните дози ваксина. В същото време във Англия, където имунизацията получи незабавно утвърждение, AstraZeneca към този момент е изпълнила контрактуваната квота.
Очаква се Европейската организация по медикаментите да утвърди контракта по-късно през днешния ден.
Вижте и самия контракт
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР