След подаден сигнал, служители на ИАРА Хасково извършиха масирана проверка

...
След подаден сигнал, служители на ИАРА Хасково извършиха масирана проверка
Коментари Харесай

ИАРА с проверки на река Харманлийска и язовир „Жребчево“

След подаден сигнал, чиновници на ИАРА Хасково направиха масирана инспекция по поречието на река Харманлийска в региона на гр. Харманли в следобедните часове на понеделник (22.01.2024 г.). 

Бяха проконтролирани 20 бр. фенове рибари и бяха установени голям брой нарушавания на ЗРА (Закон за риболовство и аквакултури). В резултат на което са формирани 5 бр. АУАН (Акт за определяне на административно нарушение): 1бр. за търмъчене, 1бр. за улов с малоразмерен мрежов апарат вид – парашут и 3бр. за улов на риба, без владеене на билет за любителски лов на риба.

Служители на ИАРА от бранш „ Рибарство и надзор “ Стара Загора направиха в неделя (21.01.2024 г.) инспекция по сигнал във водите на язовир „ Жребчево “ в околност „ Мантинелата “. В резултат на инспекцията беше установена и извадена от водата 1 бр. хрилна мрежа, сложена в работно състояние, с обща дължина към 100 метра. 



Снимка: ИАРА

При друга инспекция на язовир „ Жребчево “, осъществена в местностите „ Мантинелата “ и „ Острова “, чиновници на ИАРА извадиха 4 бр. хрилни мрежи с обща дължина 300 м, сложени в работно състояние. Уловената в тях риба беше върната неотложно във водата, а мрежите – конфискувани за заличаване. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР