След почти две седмици тенис на много високо ниво, в

...
След почти две седмици тенис на много високо ниво, в
Коментари Харесай

Неделя: Време за великолепни финали в Индиън Уелс


След съвсем две седмици тенис на доста високо равнище, в неделя идва ред на двата огромни финала. Често назовават шампионата в Индиън Уелс петият Шлем, а двата дуела за трофеите несъмнено са почтени за мачове, определящи „ мейджър “ първенец. Всъщност, и четиримата участници в тях могат да се похвалят с по една купа от Шлема.

Коефициентите за мачовете можете да видите на efbet.com.

Първи на корта в 22 часа българско време ще излязат дамите – Арина Сабаленка и Елена Рибакина ще повторят мача между тях от финала на Australian Open.

Поредно опълчване на двете тенисистки, играещи мощно от дъното на корта, които несъмнено са огромните звезди в WTA през 2023-а.  Представителката на Казахстан даде едвам 4 гейма на международната №1 Ига Швьонтек и несъмнено е във форма, в която надали може да се тормози от който и да е.

Все отново, Сабаленка победи в три сета в мача им в Мелбърн. Това бе нейна четвърта победа от четири мача против Рибакина досега. Но всеки един от тези дуели е завършвал в три сета, тъй че надали можем да приказваме за чак толкоз ясна доминация на беларускинята в съперничеството им.

И двете изгубиха единствено по един сет досега в шампионата, като Рибакина победи Паула Бадоса, Варвара Грачова, Каролина Мухова и Ига Швьонтек. За Сабаленка успехите бяха над Евгения Родина, Барбора Крейчикова, Коко Гоф и Мария Сакари.

Сабаленка се смята за любимка с коефициент от по отношение на на шампионката от Уимбълдън. Възможността и в петия си мач да стигнат до трети сет се прави оценка на.

Не преди 1 часа на втория по величина тенис стадион в света ще излязат и финалистите при мъжете – Карлос Алкарас и Даниил Медведев.

Това ще бъде едвам втори мач сред испанеца и руснака, след този на Уимбълдън през 2021-а, когато Медведев завоюва в три сета. От въпросния дуел обаче надали можем да извличаме каквито и да е заключения.

Това са тенисистите в най-хубава форма в последните седмици. За Алкарас това е трети шампионат през 2023-а и трети край, след купата в Буенос Айрес и финала в Рио де Жанейро. Още една победа ще го трансформира в едвам втория младеж в историята (след Рафа Надал) с три Мастърс трофеи. И ще го изкачи назад на върха в международната класация.

За Медведев триумфът би означавал изравнена най-хубава победна серия от 20 поредни победи, както и пета Мастърс купа.

Непредвидимостта на мача се вижда и от коефициентите. Алкарас е лек любимец с по отношение на за Медведев.
Stadium 1 Коефициенти
От 22ч.: Елена Рибакина – Арина Сабаленка
Не преди 1ч.: Карлос Алкарас – Даниил Медведев

Не се толерира писането на политически мнения.


*Коефициентите подлежат на смяна. Актуалните коефициенти могат да се видят директно преди залог на платформата .
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Café: една седмица в „ Рая на тениса “

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР