Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова за

...
Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен призова за
Коментари Харесай

Фон дер Лайен: Атаките срещу политици създават рискове за демокрацията

П редседателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен прикани за решителни дейности за справяне с офанзивите против политици в Германия , съобщи ДПА.

Тя насочи апела си по време на тирада пред десноцентристкия Християндемократически съюз в Берлин след поредност от набези против политици. Последните офанзиви бяха осъществени през вчерашния ден против член на „ Зелената партия “ в Дрезден, както и против локален водач на Социалдемократическата партия в Берлин.

Von der Leyen warns of risk to democracy from attacks on politicians in Germany
— Defence Monitor (@defencemonitor)
" Когато приказваме за заканите против нашата народна власт, не става въпрос единствено за позиции или за осведомително наличие. Става въпрос и за хората ", сподели Фон дер Лайен, която е германка по генезис. " Ако тези хора към този момент не са в сигурност, тогава нашата народна власт също повече не е в сигурност ", добави тя.

Фон дер Лайен уточни, че нападателите би трябвало " да усетят цялостната мощ на закона ".

" Трябва да опазим от офанзиви всички тези, които стоят зад нашето демократично общество и нашата страна – без значение към коя партия принадлежат, дали са на частни събития, по време на предизборни акции или при осъществяване на служебните си отговорности, през деня или нощем “, сподели тя.

Фон дер Лайен акцентира, че това важи за политици от всички равнища, от локални градски съветници до членове както на немския, по този начин и на Европейския парламент.

В петък предходната седмица, политикът социалдемократ Матиас Еке, който е и народен представител в Европейския парламент, беше съществено ранен по време на побой, нанесен му от четирима млади мъже, до момента в който разлепваше плакати за акцията си в източногерманския град Дрезден.

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР