След Пловдив, учениците във Варна също преминават на онлайн обучение

...
След Пловдив, учениците във Варна също преминават на онлайн обучение
Коментари Харесай

И учениците във Варна, Пазарджик и Перник минават на онлайн обучение

След Пловдив, учениците във Варна също минават на онлайн образование от 31 януари до 5 февруари, в това число. В неприсъствена форма на образование ще минат и учениците от Пазарджик и Перник, излиза наяве от страницата на Министерството на здравеопазването.

10 са към този момент областите в България, където броят на болните покрива условията за оповестяване на грипна зараза.

Мерки за ограничение на вируса досега са оповестени в Бургас, Плевен, област София,.

Във Велико Търново краткотрайните противоепидемични ограничения влизат в действие от на следващия ден – 30 януари и ще важат до 5 февруари. В Шумен зараза ще бъде оповестена на 31 януари и ще е в действие до 7 февруари, а в Перник от 31 януари до 9 февруари. От 30 януари Ямбол също е в грипна зараза.

При оповестена грипна зараза краткотрайно се стопират:
Плановите съвещания на здрави бременни дами и деца;Профилактичните прегледи и наложителните имунизации и реимунизации;Провежда се прецизен всекидневен филтър в детските ясли, градини и училища;Забраняват се свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и обществени институции за деца и възрастни;
Здравните управляващи напомнят, че един болен от грип може да болести до 10 души, по тази причина предлагат хората, които имат грипоподобни признаци заболяване (повишена температура, хрема, болки в гърлото, кашлица, изнемощялост и така нататък.) да си останат у дома при опция и да посетят доктор.

Препоръчва се също - болните да лимитират контактите си най-много с дребни деца, бременни дами и възрастни хора.

От изключително значение е спазването на отдалеченост и отбягване тук-там със скупчване на хора, заради лесния механизъм на предаване на респираторните вируси – посредством кихане и кашляне.

Най-засегнати от остри респираторни болести са децата и младежите до 30 година Риск от тежко протичане и затруднения има най-много при възрастните хора.

·
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР