След пауза от повече от две години Агенция Пътна инфраструктура

...
След пауза от повече от две години Агенция Пътна инфраструктура
Коментари Харесай

Забраната за камиони при очакван сериозен трафик се връща, но частично

След пауза от повече от две години Агенция " Пътна инфраструктура " още веднъж стартира да вкарва възбраните за придвижване на камиони с обща маса над 12 тона в дните и часовете, в които се чака сериозен трафик. Заради трите почивни дни към националния празник трети март подобен се чака през днешния ден и на следващия ден.

Това е и повода да се забрани придвижването на тирове по автомагистралата " Тракия " сред 5 и 23-ти километър. Ограничението е в действие от 12 ч. до 19 ч. през днешния ден (2 март) и от 8 до 14 ч. на следващия ден (3 март).

От известието на АПИ се схваща, че това е по-скоро изключение, в сравнение с процедура. В сектора, където ще важи ограничаването, има мостовото оборудване, което се потребност от спешен ремонт и се употребява единствено изпреварващата лента. Това основава условия за тапи, което и постанова ограничаването.

За часовете на възбраната за тежкотоварният трафик е обезпечен обходен маршрут по първокласния път София - Пловдив. Моторните транспортни средства над 12 тона ще се отбиват при 5-ти км в посока Бургас по пътната връзка с първокласния път и ще се връщат на автомагистралата през пътен възел " Вакарел " - при 23-ти км на автомагистрала " Тракия ".

Преди епидемията от COVID-19 имаше забрани за придвижване на тировете по всички автомагистрали и част от първокласните пътища в дните и часовете с предстоящ сериозен трафик. Те обаче бяха анулирани, с цел да се обезпечат така наречен " Зелени коридори " за прекосяване през страната за понижаване на рисковете от разпространяване на заболяването.

През май придвижване на камиони с обща маса над 12 това по най-натоварените сектори от автомагистралите " Тракия ", " Струма " и " Марица ", както и по пътищата Благоевград - Кресна, Русе - Бяла и Варна до Бургас да се забрани в дните с предстоящ мощен трафик през целия летен сезон. Това обаче не беше признато.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР