След първото си класиране на полуфинал в Мастърс 1000 тенис

...
След първото си класиране на полуфинал в Мастърс 1000 тенис
Коментари Харесай

Димитров: Бях малко уморен, но знаех, че имам сили да успея

След първото си класиране на полуфинал в Мастърс 1000 тенис шампионата в Индиън Уелс Григор Димитров описа по какъв начин съумя да направи втори следващ поврат, този път против Хуберт Хуркач, с 4:6, 6:4, 7:6.

„ Успях да остана в мача, - сподели българинът в изявлението си на корта. - Особено в първия сет ми беше доста мъчно да намеря играта си през днешния ден. Бях малко изтощен от през вчерашния ден и не усещах, че в действителност имам задоволително време да си умря и да съм още веднъж изцяло подготвен, само че въпреки всичко усещах и знаех, че имам сили в себе си, с цел да съумея. Знаех, че би трябвало да подобря играта си и да бъда малко по-агресивен. Започнах да чета сервиса му малко по-добре. Продължавах да пробвам и да имам вяра, че ще съумея и мисля, че това направи разликата ".

Победата ще изстреля Димитров със седем позиции нагоре до №21 в международната класация в понеделник. Нов триумф ще го върне в топ 20 и ще го изпрати на първи край от февруари 2018 година, когато спори за купата в Ротердам. 

30-годишният хасковлия приказва и за това какво желае от кариерата си и живота.

„ Опитвам се да се върна към положителния темп на тенис, да пребивавам и да бъда без болежка с тялото си. Събуждането и чувството, че тялото ми е там, ми дава убеденост. Наистина се любувам на всекидневието си “, изясни Григор.

 Бекхендът на Гришо не се пропука против Хуркач.

Той разяснява и идващият си противник Камерън Нори от Англия, с който ще се срещне в събота вечерта.

„ Изобщо не съм сюрпризиран да видя Камерън на полуфинал. Той изигра страхотни мачове и е доста рисков и остроумен конкурент. Няма да ми бъде елементарно против него “, съобщи Димитров.

Нори е спечелил единствената среща посред им. На 26 март тази година на Мастърс 1000 шампионата в Маями Григор отстъпи с 5:7, 5:7.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР