След оттеглянето на Сузуки от MotoGP в края на 2022

...
След оттеглянето на Сузуки от MotoGP в края на 2022
Коментари Харесай

Мир се страхува да не последва съдбата на Педроса и Лоренцо в Хонда

След отдръпването на Сузуки от MotoGP в края на 2022 година международният първенец в кралския клас за 2020 Жоан Мир мина в заводския екип на Хонда, където си партнира с Марк Маркес. Така той стана петият друг съотборник на шесткратния международен първенеце в последните шест години.

През последните години вторият мотор на Хонда се кара надлежно от Дани Педроса (2018), Хорхе Лоренцо (2019), Алекс Маркес (2020) и Пол Еспаргаро (2021-22). В този интервал нито един от тях не съумя да стигне до успеха, в това число Педроса и Лоренцо.

Първите пет кръга за сезон 2023 не се развиха по никакъв начин прелестно за Мир, който има едвам пет точки на своя актив. Испанецът има общо шест отпадания в деветте надпревари, в които взе присъединяване от началото на годината. Той не започва в главната конкуренция в Аржентина поради разтърсването, което получи след рухването си в спринта на „ Термас де Рио Ондо “.
 Жоан Мир: С Ямаха се случва това, което стана и със Сузуки Жоан Мир: С Ямаха се случва това, което стана и със Сузуки
След Гран При на Франция преди две седмици Мир призна, че се опасява да не последва ориста на своите прародители в отбора на Хонда.

„ Със сигурност се опасявам, тъй като желая да спечелвам. Много е мъчно за водач като мен да се виждам в такава позиция. Мотивацията ми е да се боря за успехите, за подиума, да съм в челната група, това ме зарежда, само че отдавна не съм го усещал “, сподели Мир.

В Льо Ман отборът на Хонда дебютира дълго чаканото шаси на Калекс, което бе разполагаем и на Мир, и на Маркес. И до момента в който Маркес се възползва оптимално от него и бе в челото на класирането в квалификацията, спринта и надпреварата Мир бе надалеч обратно. Според първенеца за 2020 една от аргументите той да изостава толкоз е фактът, че в Хонда не схваща какво му е нужно, с цел да бъде бърз.

„ Не мога да върша това, което желая. Мисля, че сега тимът не схваща какво ми е нужно, с цел да съм мощен. Освен това аз не разбирам по какъв начин би трябвало да карам този мотор, с цел да се представям по-добре. Опитвам да карам по друг метод, само че това не е моят натурален жанр. Не сме в позицията да имаме повече скорост в завоите и да ускоряваме по-рано. Всеки път, когато отворя газта по-рано изгубвам линията. Фактът е, че сега имаме проблеми “, изясни испанецът.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР