След отпадането на доходния критерий, интересът към целевите помощи за

...
След отпадането на доходния критерий, интересът към целевите помощи за
Коментари Харесай

Много голям интерес в Бургас към целевите помощи за ученици

След отпадането на доходния аршин, ползата към целевите помощи за възпитаници в Бургаска област е двойно по-голям, заяви БНР.

1823 заявки са постъпили за първокласници досега, а малко над 1000 са тези за осмокласници. Подпомагането е в размер на 300 лв., а крайният период за подаване на документите е 15 октомври.
 МОН: От 16 септември екипи стартират да търсят у дома незаписаните възпитаници МОН: От 16 септември екипи стартират да търсят у дома незаписаните възпитаници
От 16 септември стартират обичайните обиколки по домовете на учениците, които не са записани или не са се явили в учебно заведение в първия уч...

1631 заповеди за обезпечаването на помощ на 1669 първокласници са издадени досега. За осмокласниците утвърдените заявки са 850 за 868 възпитаници.

" От всички заявки, които са подадени през юни и юли към този момент има заплащания, а останалите, които са подадени през август към момента са в развой на обработка. Много огромен е ползата. Документите са само уверение или записка от образователното заведение за това, че децата са записани в първи клас или надлежно в осми клас ", сподели Маринела Султанова от Регионална дирекция " Социално подкрепяне " в Бургас.

Помощта се изплаща на два транша - 150 лв. през месеца, идващ подаването на заявката, а останалите през втория образователен период. Парите се възвръщат, в случай че детето спре да посещава учебно заведение или направи над пет неизвинени отсъствия за месец.

Още от ОБРАЗОВАНИЕ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР