След отмяната на извънредното положение на 13 май да бъде

...
След отмяната на извънредното положение на 13 май да бъде
Коментари Харесай

Работещите в танцови, творчески и музикални зали искат да отворят след 13 май

След анулацията на изключителното състояние на 13 май да бъде позволено танцовите, креативните и музикалните зали да проработят при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения, съгласувани с Министерството на здравеопазването. За това упорстват в нарочна петиция работещите в сектора. Петицията е адресирана до премиера, Националния действен щаб, министрите на опазването на здравето и на културата с искане за незабавна среща.

Ситуацията слага под финансов риск десетки хиляди семейства, работещи в областта на културата и изкуството. Те не могат да заплащат своите месечни отговорности като заплати, осигуровки, налози, наеми и сметки, сигнализират от бранша. Само за един ден петицията е подписана от над 1800 души.

Предлага се поетапно отваряне на залите, а точно от 14 до 21 май - разрешаване на самостоятелни занятия по график и при засилени хигиенични ограничения, а от 22 май - разрешаване и на занятия по групи, според от квадратурата на залите, при съблюдаване на регламентираното разстояние на хората и стерилизация на пространствата.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР