След Отлъчване“ (2017 г., голямата награда за проза от Националния

...
След Отлъчване“ (2017 г., голямата награда за проза от Националния
Коментари Харесай

В 3 любовни истории Николай Терзийски описва усещането си за времето


След „ Отлъчване “ (2017 година, огромната премия за прозаичност от Националния конкурс за дебютна литература „ Южна пролет “) и „ Хроники на неведомото “ (2019), надареният млад публицист Николай Терзийски издаде третия си разказ „ Звезди под клепачите “.

Авторът е роден през 1983 година в Смолян. Завършил е публицистика в СУ " Св. Климент Охридски ", има и магистратура по философия. Познат е като публицист, блогър, среща телевизионните фенове с най-хубавите модерни писатели.

„ Заглавието е поетично, даже по тази причина на корицата отбелязахме, че е разказ “, уточни пред Радио София създателят.

Той описа, че е почнал да написа третата си книга след тежък персонален миг:
„ Странно е, че стартирам от гибелта – нещо толкоз тежко. Но това в действителност е книга за любовта. На моменти звучи иронично, смешно. Предпочитам да я няма, тъй като книгата е подбудена от загубата на татко ми, само че това, което се получи като текст, в последна сметка ме прави удовлетворен и благополучен. “

В романа има 3 любовни истории, които са по друго време – 40-те, 80-те на ХХ век и през 2020 година, само че се преплитат. Едновременно са една и съща история и не напълно, имат разнообразни финали. „ Това е моето чувство за времето “, изясни още писателят.
Чуйте диалога на Гергана Пейкова с Николай Терзийски.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР