След обилните валежи в Пиринско засега няма критични ситуации, казаха

...
След обилните валежи в Пиринско засега няма критични ситуации, казаха
Коментари Харесай

Няма критични ситуации в Пиринско след валежите

След изобилните превалявания в Пиринско към този момент няма сериозни обстановки, споделиха от оперативния щаб, който е образуван към регионалната администрация в Благоевград.

„ Най-много дъжд – сред 50 и 70 литра на квадратен метър, е паднал по двата ската на Пирин планина, към Сандански и гоцеделчевското село Брезница. В другите елементи на региона приблизително преваляванията са сред 20-30 литра на квадратен метър. Няма проблем с язовирите, екипите не престават наблюдението ”, съобщи регионалният шеф на Благоевград – Бисер Михайлов. Той посочи, че няма потърпевши хора, затворени пътища и откъснати селища в Пиринския край.

В Кресненското дефиле има заплаха от падащи камъни и там водачите би трябвало да бъдат деликатни.

По-пълноводни са станали реки и язовири, само че всички водоизточници в Пиринския край са надалеч от сериозните си равнища. Няма никакви сигнали за бедствия и наводнения в района.

Областният проект за отбрана на популацията продължава да действа. Областният шеф обхожда сериозните точки, към този момент единствено река Сандански Бистрица има по-високо равнище. Но се следи.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР