След няколко седмици врати ще отвори Автомобилен салон Лос Анджелис

...
След няколко седмици врати ще отвори Автомобилен салон Лос Анджелис
Коментари Харесай

Това е "най-модерният и най-неустоимият" модел на Infiniti

След няколко седмици порти ще отвори Автомобилен салон Лос Анджелис 2017, където Infiniti ще показа „ най-модерния ”, „ най-неустоимия ” автомобил до през днешния ден. И това не е някакъв концепт, а новият QX50. За определенията не сме уверени, само че едно не може да се отхвърли: това е първият сериен автомобил в света, задвижван от мотор с променлива степен на втвърдяване. Него компанията дефинира като „ пробив в дизайна на мотора с вътрешно горене”.
Турбо моторът с размер 2,0 литра е кадърен да контролира степента си на втвърдяване, с цел да усъвършенства мощността и ефикасността, като генерира въртящ миг, сходен на 4-цилиндров дизелов мотор.

Мощността на елемента е 268 к.с., а въртящият миг 380 Нм, които параметри трансформират мотора най-хубавия в класа във връзка с мощ. До 96 км/ч моделът форсира за единствено 6,3 секунди със задвижване на четирите колела, оптималната скорост е 230 км/ч.
Новият мотор VC-Turbo ще изразходва с 35% по-малко гориво по отношение на предходния V6 мотор, което ще рече приблизително 10,9 л/100 км във версия със задвижване на четирите колела. Моделът е смесен с безстепенна CVT трансмисия.

QX50 е издигнат върху чисто нова платформа на марката, която е 23% по-здрава по отношение на настоящия модел. Тя разрешава и по-голямо пространство в купето.

Оборудван с новия помощник ProPilot на Nissan, QX50 подкрепя ускорението, прекъсването и корекциите в кормилната система по време на придвижване в едно платно на автомагистрала.

Източник: vesti.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР