След новогодишните празници Гърция затваря заведенията. Специалистите дори настояват правителството

...
След новогодишните празници Гърция затваря заведенията. Специалистите дори настояват правителството
Коментари Харесай

Гърция очаква ръст на ковид болните след Нова година, затварят заведенията

След новогодишните празници Гърция затваря заведенията. Специалистите даже упорстват държавното управление да наложи неотложно ограничавания. Лекари предвиждат до 20 000 инфектирани дневно в първата седмица на новата година.

Специалистите от Съвета за надзор на пандемията упорстват държавното управление да наложи нов пакет от ограничавания, с цел да овладее бързото разпространяване на разновидността Омикрон.

За 4 дни единствено в област Атина 10 пъти са се усили случаите на инфектирани с новия вид, оповестяват лекарите.

Очаква се държавното управление да затвори нощните заведения от 3 януари, да забрани аудитория на спортните срещи и евентуално да усили санкциите за нарушавания на ограниченията. Засега неносене на маска на открито се глобява с 300 евро. Само за една вечер затвориха 4 нощни заведения за допускане на клиенти без документи. Полицията заяви за 55 000 инспекции за денонощие.

Гърция е на 9-о място измежду европейските страни по брой на умряли дневно и на 13-о по равнище на новозаразени оповестяват медиите, цитирайки информация на Световната здравна организация.

Не се разисква смяна в пропускателния режим за влизане в страната. При прекосяване на границата се изисква негативен тест, а влезлите от чужбина се тестват още веднъж на 2-ри и 4-ти ден.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР