След новината за възстановяването на полетите от няколко рискови дестинации,

...
След новината за възстановяването на полетите от няколко рискови дестинации,
Коментари Харесай

Кметът Иван Портних : Създадена е пълна организация за проверка на пристигащите на летище -Варна и карантинирането им

След новината за възобновяване на полетите от няколко рискови дестинации, кметът Иван Портних е провел диалози с институции и превозвачи в морската столица за ограничението на разпространяване на ковид в града, научи кореспондент на Днес +.

Кметът написа на профила си, че е получил уверението на общинския транспортьор „ Градски превоз “ ЕАД, частната компания „ Транстриумф “ да се прекрати обслужването на спирките на летище Варна до 2 часа след кацането на самолета.

Той съобщи още, че сходен диалог е извършен и с Летище Варна и РЗИ -Варна. Получил е уверението на институциите, че е основана цялостна организация за инспекция и карантиниране на идващите.

Иван Портних показва още, че тези ограничения са превантивни за съкращаване и ограничение на разпространяване на заболяването.

Кметът прикани и таксиметровите водачи, обслужвайки идващи от Летище Варна, да съблюдават противоепидемичните ограничения.

„ До момента всички ние дружно се оправяме доста добре! Заболели са най-малък брой хора, нямаме смъртни случаи. Затова е доста значимо да продължим да бъдем деликатни и виновни. От всеки един от нас зависи дали ще задържим тази резистентност и напъните ни досега да не отидат на вятъра. Бъдете здрави! “, гласи още обявата на кмета в персоналният му профил в обществените мрежи.

Два самолета от Нидерландия и Лондон ( Лутън) се чака тази нощ да дойдат на родна земя.

Геновева Михайлова
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР