След неотдавнашното първо представяне на българската емигрантска общност в Конгреса

...
След неотдавнашното първо представяне на българската емигрантска общност в Конгреса
Коментари Харесай

Българи в района на Чикаго започват кампания за включване в местната власт

След неотдавнашното първо показване на българската емигрантска общественост в Конгреса на щата Илинойс сънародниците ни стартират акция за включване в локалните структури на ръководство.

Близо 40 представители на българските бизнеси и организации с нестопанска цел от региона на Чикаго поемат самодейност за лъчение на наши представители, които да се кандидатират за присъединяване в идните локални избори за тази или идната година.

Засега желанията са в предградията, обитаеми с най-вече сънародници, като Шилер парк, Елк Гроув, Дес Плейнс, Шамбург, Маунт Проспект и Арлингтън Хайтс да  бъдат излъчени  подобаващи представители  на общността, а измежду живеещите в тези региони да бъде извършена разяснителна и осведомителна акция, която да разпространява концепцията и да показа самите претенденти. Целта е българите да намерят своето място и в управническите локални структури и да пазят своите ползи.

Българската емигрантска общност  в региона на Чикаго, която е най-голямата отвън рамките на родината, съгласно неофициални данни наброява 150-200 хиляди души. Тя е относително млада, само че за интервал от към 20-ина година българските емигранти развиха сполучливо доста и разнообразни бизнеси, и безапелационно се вписват в живота на  Ветровития град.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР