След неистовия интерес към ChatGPT възникнаха опасения относно академичните нарушения

...
След неистовия интерес към ChatGPT възникнаха опасения относно академичните нарушения
Коментари Харесай

Нови регулации за използването на ChatGPT и други инструменти за изкуствен интелект

След неистовия интерес към ChatGPT породиха опасения по отношение на университетските нарушавания при потребление на сходни принадлежности на технологията за изкуствен интелект (AI), предава. Редица китайски университетски списания към този момент излязоха с ясни инструкции за потреблението на AI принадлежности при писането на научни университетски публикации. Вместо просто да се забранят инструментите, потреблението им по разумен и теоретичен метод може да освободи учените, учителите и учениците от повтаряща се и отегчителна работа, като по този метод напъните им могат да бъдат фокусирани върху по-важната креативна или логическа част от работата.

В петък академичното списание на град Дзинан, включено в Китайския показател за цитиране на обществени науки (CSSCI), разгласи, че потреблението на всички огромни принадлежности за езиково моделиране (например ChatGPT) би трябвало да бъде детайлно разказано във всяка академична публикация и също така би трябвало в допълнение да бъде в детайли обяснено по какъв начин това подкрепя изобретателната новаторска част на създателите на проучването.
 
Академичното списание на Тиендзинския педагогичен университет също излезе с регулации за потреблението на принадлежности на изкуствения разсъдък, като показва, че всички елементи от проучването, при които се употребява сходна технология, би трябвало да бъдат в детайли разказани в източниците или в приложенията към проучването. Списанието прибавя, че отсега нататък ще бъде давано предимство на научни, точни, цялостни и новаторски проучвания в региона на образованието.

Според Джу Уей, професор в Китайския университет по политически науки и право, за откривателите най-важно е намирането на скъпи научни проблеми и решаването им по креативен способи, а не самото писане на университетските публикации. Някои принадлежности с изкуствен интелект могат да основават и полират думи и да подобрят рамката и структурата на самия текст, само че доста по-важно е творчеството и иновативността в научните проучвания. „ Например, ChatGPT оказва помощ на откривателите да събират справочни материали за своите документи, което освен усилва успеваемостта на работата, само че също по този начин им разрешава да отделят повече сила за по-творческа работа. “

За да се избегнат университетски нарушавания посредством потребление на инструментите, Джу предложи да се вкара програмен продукт, който да помогне на преподавателите да пресяват текст, генериран от ChatGPT. Той има вяра, че учебните заведения би трябвало да одобряват новите принадлежности на изкуствения разсъдък като образователно пособие, което може да отключи творчеството в учениците.

„ Основната роля на такива принадлежности не е да заменят човешкото мислене, а да подобрят човешкото мислене, “ разяснява още професор Джу.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР