След нападението с нож срещу баскетболисти в Германия: И вторият

...
След нападението с нож срещу баскетболисти в Германия: И вторият
Коментари Харесай

След нападението с нож срещу баскетболисти в Германия: И вторият ранен украинец почина в болница

След нападението с нож против баскетболисти в Германия: И вторият ранен украинец умря в болничното заведение. Той беше тежко ранен по време на нахлуване с нож на гара в Оберхаузен. Артьом Козаченко беше на 18 години.

Смъртта на украинеца беше обявена на страницата на екипа на ART Giants Düsseldorf в Instagram. Момчето и различен украински състезател, 17-годишният Владимир Ермаков, бяха нападнати на 10 февруари. Последният е умрял от пострадванията си.

Повече от седмица лекарите се бориха за живота на Артьом Козаченко. Въпреки това не беше допустимо да се избави украинският състезател – той умря в реанимация.

„ Артем също беше извънредно известен измежду съотборници, треньори и другари. Всички не можеха да кажат нищо друго с изключение на позитивни неща за него. В допълнение към огромния си гений и дисциплинирана отдаденост на баскетбола, Артем беше прочут като щастлив, изпълнен с възприятие за комизъм и открит човек “, се споделя в изказване на екипа.

Нападение против украински спортисти в Германия

На 12 февруари Украинската федерация по баскетбол заяви, че 17-годишният украински баскетболист Владимир Ермаков е умрял в Дюселдорф, Германия. Той е бил атакуван с нож. Неговият другар Артем Козаченко е приет в болница.

Впоследствие външното министерство заяви, че немската полиция към този момент е задържала нападателя – 15-годишно момче от турско-германски генезис. На 16 февруари беше обявено, че са арестувани още трима обвинени – 14-годишен младеж от Герне и двама от Гелзенкирхен на 14 и 15 години.

Източник: ART Giants Düsseldorf /Превод: SafeNews

Още вести четете в категория Свят

За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР