След множество спекулации дали украинският президент ще присъства лично на

...
След множество спекулации дали украинският президент ще присъства лично на
Коментари Харесай

Зеленски получи наградата Карл Велики с час закъснение

След голям брой спекулации дали украинският президент ще участва персонално на събитието, Зеленски влезе в средновековната зала на кметството в следобедните часове дружно с немския канцлер Олаф Шолц, като получи бурни аплодисменти от чакащите посетители.

Тази година влиятелната премия " Карл Велики " за работа в работа на европейското обединяване беше присъдена на Зеленски и украинския народ за отбраната на европейските полезности при отблъскването на съветското настъпление в страната им, напомня ДПА.

В речта си в Аахен при връчването на влиятелната премия " Карл Велики " канцлерът Олаф Шолц даде обещание " цялостната поддръжка " на Германия за пътя на Украйна към участие в Европейския съюз, отбелязва Ройтерс.

Киев упорства пред своите съдружници за помощ, с цел да стане член на Европейски Съюз и на военния алианс НАТО - старания, които станаха още по-належащи след съветската инвазия предходната година. " Володимир Зеленски, имате цялостната ни поддръжка по пътя ви към Европейския съюз ", сподели Шолц, обръщайки се към украинския президент.

Украйна " е част от европейското семейство ", акцентира пред Зеленски канцлерът, представен от Франс прес. " В цяла Европа войната ни накара да осъзнаем едно нещо: Украйна е част от нашето европейско семейство ", съобщи канцлерът. " Агресивната война на Русия сближи Европейския съюз и Украйна повече от всеки път ", означи той.

Днес следобед стана ясно, че украинският президент Володимир Зеленски се чака да дойде в Париж по-късно, заяви Франс прес, като се базира на свои източници.

Това е второто посещаване на украинския държавен глава в Париж от началото на съветската атака в страната му през февруари 2022 година Той към този момент се срещна с президента Еманюел Макрон Елисейския замък на 8 февруари.

Засега няма удостоверение от френското президентство.

По време на визитата си в Германия през днешния ден Володимир Зеленски приветства военната поддръжка на Берлин, като го дефинира като " същински другар " и " благонадежден съдружник " след оповестяването на нова оръжейна доставка в поддръжка на подготвяната контраатака против Русия.

Преди визитата си в Берлин украинският президент беше признат в събота в Рим от папа Франциск и италиански водачи.

Европейската обиколка на Зеленски се организира на фона на подготовката за атака на украинската войска, като и Киев, и Москва настояват, че са постигнали триумф в и към Бахмут в източната част на Донбас.

Френският в. Фигаро заяви, че Зеленски ще бъде посрещнат на летището от френската премиерка Елизабет Борн и външната министърка Катрин Колона.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР