След местните избори няма значима доминираща политическа формация. ГЕРБ запазва

...
След местните избори няма значима доминираща политическа формация. ГЕРБ запазва
Коментари Харесай

Кольо Колев за сглобката: Мишоците тичат в колелото, за да хванат сиренце

След локалните избори няма значима преобладаваща политическа групировка. ГЕРБ резервира значително своето въздействие, макар че отстъпва. Политическа партия доста свива своето доверие спрямо парламентарните избори. Появяват се нови различни обединения. Всичко това предвещава бурни политически събития в локалните парламенти. Това мнение изрази пред БНР социологът от организация " Медиана " Кольо Колев.

Социологът допуска, че ще се реализира единодушие в Столичния общински съвет, с цел да не се стига до още един избор на общински съветници. Ще има компромис, с известни земетресения, което ще създаде напрежение в обединението на кмета, предвижда той.

" В последна сметка ще се съгласят, само че сега в момента се играе танцът на силите. Дали ще бъде Вили Лилков, дали Георги Георгиев, ще има подобен компромис. Ще наблюдаваме по-скоро напрежение, в сравнение с действителна политическа нестабилност в Общинския съвет. "

ПП в народен мащаб получиха от порядъка на 270 000 гласа, с 350 000 по-малко, в сравнение с парламентарните избори. Те не са в мощна позиция, с цел да могат да диктуват, означи Колев. По думите му, " тази млада партия към момента страда от партийно надменност, те са си самодостатъчни ".

Все повече стартира да наподобява, че живеем в спектакъл на парадокса, разяснява Кольо Колев в предаването " Преди всички ".

" Движение за права и свободи отпред с Делян Пеевски се хвърля интензивно в отбрана на публично " непознатия " министър. Министърът на електронното ръководство върви с защита, децата му вървят с защита, заплашвани от кого – от ръководител на ръководещата партия. Земьо, отвори се, защо става дума? А министър-председателят споделя – тук няма нищо, не съм приказвал с тях, но това не може да бъде. "

Според Колев е налице проява на тотална несръчност в ръководството и няма явен отговор на въпроса чие е това държавно управление:

" В основата на всичко това е порочността на самия вид групировка на ръководство. Още като чуете сглобка – това не е държавно управление, не е коалиция, не е даже краткотраен програмен кабинет. Това е нещо друго, в което мишоците тичат в колелото, с цел да заловен сиренце. Едно безцелно придвижване, което поражда кални, мазни битки. И поражда огромният въпрос – чие е това ръководство? Чий е този министър (Калин Стоянов – бел. ред.)? "

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР