След месеци спекулации и преговори за влизането на Порше във

...
След месеци спекулации и преговори за влизането на Порше във
Коментари Харесай

Официално: Порше няма да влезе във Формула 1 с Ред Бул

След месеци спекулации и договаряния за влизането на Порше във Формула 1 като сътрудник на Ред Бул, през днешния ден немската компания разгласи, че това няма да се случи.

“В рамките на последните няколко месеца, Порше и Ред Бул водиха договаряния по отношение на опцията за влизане на Порше във Формула 1 - се споделя в формалното изказване на немската автомобилна компания. - Двете компании стигнаха до общия извод, че тези договаряния няма да продължат. Идеята постоянно е била, че възможното ни партньорство би трябвало да е основано на равно присъединяване, в което влиза освен доставката на задвижващи системи, само че и в тима. Това се оказа, че не може да бъде реализирано. С оглед на новите правила за задвижващите системи, Формула 1 остава забавна опция за нас, която ще продължим да следим. ”

Според разнообразни източници, притежателят на Ред Бул Дитрих Матешиц е архитектът на провалилия се съюз, като забавното е, че той се натъкна на сериозна опозиция от страна на шефа на отбора Кристиан Хорнър и съветника на тима лекар Хелмут Марко. 
 Пропадна ли договорката сред Ред Бул и Порше? Пропадна ли договорката сред Ред Бул и Порше?
Доста време се смяташе, че договорката е надали не изцяло контрактувана, само че лекар Марко беше първият, който изясни, че няма нищо контрактувано. След това Хорнър стартира да оспорва изгодите от този съюз, а главният проблем за Марко и Хорнър се оказа желанието на Порше да има половината от тима и да взе участие във взимането на всички решения за ръководството на тима.
 Порше влиза в Ред Бул, уволнява Хорнър и лекар Марко? Порше влиза в Ред Бул, уволнява Хорнър и лекар Марко?
Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР