След малко повече от месец “Булгартабак холдинг“ като бранд най-вероятно

...
След малко повече от месец “Булгартабак холдинг“ като бранд най-вероятно
Коментари Харесай

Какво става с фабриките на „Булгартабак“, след като стане холдинг?

След малко повече от месец “Булгартабак холдинг “ като бранд най-вероятно ще отиде в историята, обобщава БНР. Това ще стане, когато на общо заседание, планувано за 11 април, акционерите одобрят предлагането за новото име „ Български капиталов холдинг “.
Това е още един мотив в интерес на изказванието, че тютюневите предприятия на холдинга също са история, въпреки и публично да не се изрича.

В началото на януари Благоевградската фабрика освободи съвсем всичките си служащи, като остави шепа администрация, с цел да се вижда, че въпреки всичко през портала влиза и излиза някой. После разгласи едномесечен престой и се отърси и от последния работен товар. На 1 март трябваше още веднъж да проработи.

Колкото и да не е за поверие, на територията на Благоевград в действителност съжителстват две тютюневи фабрики- софийската и благоевградската. Или по-скоро това, което е останало от тях. Производство обаче няма. Затова пък всички хора, освободени от работа, са си получили компенсациите в период. Единици от тях са се записали на борсата, защото работа няма. Икономическата и бизнес интензивност в регионалния център е отчайваща.

Единственият нов факт в тютюневия в миналото колос е, че към този момент няма и синдикати. Официално организациите са закрити, следва същото да се случи и с националните.

Когато “Булгартабак “ беше приватизиран, в края на 2011 година, договорът по договорката беше разгласен като най-социалния. Още тогава обаче имаше дълбоки подозрения, че това е по този начин. Много от работещите се гневяха, че държавният монопол е продаден на цената на две от почивните му бази. Защо нито служащи, нито синдикати по този начин и не видяха този контракт.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР