След краткия полъх на зимата предстоят серия значително по-топли дни.

...
След краткия полъх на зимата предстоят серия значително по-топли дни.
Коментари Харесай

Над 20 градуса в първите дни на пролетта

След късия лъх на зимата предстоят серия доста по-топли дни. Периодът ще обхване началото на астрономическата пролет. В петък - преваляванията на всички места ще стопират. В хода на деня облаците ще се раздират. Ветровито с по-силен северен и леден вятър в източните региони. Дневни температури в интервала 7-12 градуса.

В ранните часове на съботния ден по поречието на Дунав ще има мъгли. От нула до минус 5 градуса ще демонстрират термометрите на разсъмване, а денем температурите ще са сред 8 и 13 градуса. Денят ще е преобладаващо безоблачен в западната половина на страната и с повече облаци на изток. Ще превали дъжд в областите към Черноморието, с по-голяма възможност на север и сняг по планините, най-много в Рило-Родопската област.

Ще посрещнем неделя със слънчево време на Запад и облаци в източната половина на страната, които в часовете до вечерта ще се раздират. В последния ден на седмицата слаба възможност за незначителни валежи има в Югоизтока. Температурите денем ще са по-високи от съботните и ще доближат 16-17 градуса в обичайно топлите елементи на България.

Цялата последваща седмица ще е пролетно топла с повече облаци и дневни температури до 20 градуса в първата половина на интервала (около началото на астрономическата пролет), когато на изолирани места из страната не са изключени незначителни краткотрайни валежи. С наближаването на почивните дни ще е преобладаващо слънчево с показания на термометрите над 20 градуса.

Следващият интервал с по-динамично време е 26-28 март, когато се обрисува нерешително захлаждане с по-силен северозападен вятър и капацитет за гръмотевични стихии с краткотрайни превалявания.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР