След като заради обилен снеговалеж, Великобритания се готви за голяма

...
След като заради обилен снеговалеж, Великобритания се готви за голяма
Коментари Харесай

Национална стачка ще блокира ЖП транспорта в Англия след снежния хаос по летищата

След като поради изобилен снеговалеж, Англия се готви за огромна национална стачка.

Протестът поради незадоволителните заплати и условия на труд включва транспортните служащи, Националната здравна работа, Кралските пощи и други държавни чиновници.

От 12 декември стартира националната стачка в железниците, като в петък ще се включат и чиновниците от Euroline (влаковата линия под Ла Манша), летище " Хийтроу " и служащите от пътната поддръжка.
Това ще е най-голямото спиране на ЖП-превозите във Англия от края на 80-те години насам - и то тъкмо преди коледните и новогодишните празници, когато милиони хора пътуват в страната.Стачката ще блокира близо половината от жп-мрежата и единствено 1/5 от всички транспорти ще се извършват в лимитиран часови пояс до събота.Операторът на инфраструктурата Network Rail предизвестява, че до 8 януари 2023 година може да се чака проблеми с обслужването на пътническите транспорти поради синдикалните акции.
Граничните чиновници от паспортния надзор в шест летища също считат да стачкуват в седмицата сред Коледа и Нова година - хората, които възнамеряват да летят от и до Англия, би трябвало да се готвят за дълги опашки и по-бавно обслужване. Засегнати ще бъдат Гетуик, Хийтроу, Манчестър, Бирмингам и Кардиф, като стачката стартира още на 23 декември.

Министерството на вътрешните работи възнамерява да размени изчезналия личен състав с 600 военнослужещи, с цел да не блокира напълно пътническият въздушен превоз.

Загубите на английския туристически бранш поради тези проблеми се прави оценка на към 1.5 милиарда паунда - от отказани резервации за почивки и неосъществени облаги за обвързваните с тях бизнеси.

Профсъюзни митинги ще има и при медицинските сестри и парамедици и диспечери от " Спешна помощ ".

Стачкуващите хора упорстват за нарастване на заплатите в обществения бранш, само че министърът на финансите Джеръми Хънт упорства, че това ще попречи на ограниченията за преодоляване на инфлацията.

Сериозните проблеми с превоза във Англия започнаха още преди стачката - поради неприятното време всички полети на летище Станстед бяха спрени, а Хийтроу и Гетуик анулираха или забавиха полети.

Жълт код за рисково зимно време остава в действие за Шотландия, Лондон и Югозападна Англия до понеделник сутринта.

Железопътният превоз също се движи с огромно забавяне и след няколко случая по автомагистралите, водачите бяха предизвестени да заобикалят напредването, в случай че не е неотложно. Влаковете в Уест Мидландс също бяха наранени от закъснения.

В Шропшър автомагистрала M54 беше затворена, големи тапи са се образували и на входния път M5 към M6.

Южната автомагистрала M5 в Глостършър беше затворена след злополука на няколко автомобила. Шофьорите в северозападна Англия също бяха посъветвани да внимават след произшествия на други автомагистрали, в това число M58, M62, M61.

British Airways, най-голямата самолетна компания на Хийтроу, се извини на клиентите и съобщи, че ще възвърне сумата или ще резервира нови места за всички пасажери, чиито полети са били анулирани. Освен това, компанията дава освежителни питиета и ваучери за хотел, когато е належащо.

Метеорологичната работа на Обединеното кралство заяви, че кодът за неприятно време ще бъде в действие до 09:00 часа в понеделник сутринта, като предизвестява за вероятни закъснения по пътищата, както и забавени или анулирани железопътни и въздушни пътувания.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР