След като всички вътрешни първенства в европейския футбол приключиха, запалянковците

...
След като всички вътрешни първенства в европейския футбол приключиха, запалянковците
Коментари Харесай

Лисабон зове: Кои ще са последните 1/4-финалисти в Шампионската лига

След като всички вътрешни шампионати в европейския футбол завършиха, ентусиастите тръпнат в очакване на заключителните етапи в Шампионската лига и Лига Европа. Двата континентални клубни шампионата се завръщат с преобразен правилник и разписание, напаснати към изискванията на продължаваща към този момент пет месеца пандемия от ковид.

Изминаха 149 дни от 11 март - деня, в който за последно се играха мачове в Шампионската лига. В онази зимна вечер " Пари Сен Жермен " победи " Борусия " (Дортмунд) с 2:0 вкъщи и с общ резултат 3:2 си подсигурява място на 1/4-финалите. По същото време " Атлетико " (Мадрид) шокира " Ливърпул " с три гола в продълженията и с общ резултат 4:2 детронира европейския първенец посред " Анфилд ".

Тогава своите исторически места в Топ 8 на най-престижния клубен шампионат в света подсигуряваха и два дебютанта в тази фаза - " Аталанта ", вкарал два пъти по четири гола на " Валенсия " (общ резултат 8:4), и Република България (Лайпциг), разгромил с общо 4:0 миналогодишния финалист " Тотнъм " (включително 3:0 посред Лондон).

Заради оповестеното изключително състояние в цяла Европа обаче останаха и четири незавършени конфликта, поставени на пауза след първите мачове. Именно с реваншите в два от тях се възобновява борбата за КЕШ довечера. От 22:00 ч. българско време в Торино един против различен ще се изправят " Ювентус " и " Олимпик " (Лион) при задатък от 1:0 в интерес на гостите от Франция. В същия час стартира и ответната среща сред " Манчестър Сити " и " Реал " (Мадрид), откакто британският отбор взе преднина от 2:1 при гостуването си в испанската столица.

Последните два реванша са на следващия ден: " Байерн " - " Челси " (след 3:0 за немския първенец в Лондон) и " Барселона " - " Наполи " (след 1:1 в Неапол).

След като всяка страна и локална футболна лига се оправи по друг метод с провокациите в пика на болестта, в този момент огромната мистерия е кой тим в каква форма се намира. В оптимално положение следва да са италианските отбори, в случай че шампионата в Серия А свърши предишния уикенд. Най-близо до тях би трябвало да са британските, откакто в Премиър лийг се играеше допреди две седмици. Германските сформира обаче са на изчакване към този момент повече от месец, откакто Бундеслигата завърши още на 27 юни. А най-онеправдани са френските клубове, които са в напълно подготвителен режим още от март поради преждевременното преустановяване на Лига 1.

След като станат известни всички 1/4-финалисти, феновете ще следят напълно нов формат на Шампионската лига. Тазгодишният победител ще бъде излъчен в самобитен минитурнир, всички мачове от който ще се изиграят на неутрална територия в португалската столица Лисабон. Домакини на дуелите във Финалната осмица ще бъдат затворените за аудитория ст. " Жозе Алваладе " и ст. " Луш ", като спечелилият във всяка двойка ще бъде избран в една среща.

Четвъртфиналите стартират идната сряда (12 август), а финалът е по-другата неделя (23 август). Жребият за елиминациите беше изтеглен още на 10 юли:

 

1/4-ФИНАЛИ (12-15 август)

(4) " Аталанта " - " Пари Сен Жермен "

(2) Република България (Лайпциг) - " Атлетико " (Мадрид)

(3) " Наполи " / " Барселона " - " Челси " / " Байерн " (Мюнхен)

(1) " Реал " (Мадрид)/ " Манчестър Сити " - " Олимпик " (Лион)/ " Ювентус "

 

1/2-ФИНАЛИ (18-19 август)

(Б) Победител 2 - Победител 4

(А) Победител 1 - Победител 3

 

ФИНАЛ (23 август)

Победител Б - Победител А
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР