След като веднъж човек опознае концепцията на парите и тяхната

...
След като веднъж човек опознае концепцията на парите и тяхната
Коментари Харесай

Маймуна с рекорд в Гинес за печалби от Уолстрийт

След като един път човек опознае концепцията на парите и тяхната приложимост, няма късмет скоро да не се хване в една от най-вълнуващите игра, в която отделеното време и верният метод могат да вършат чудеса, най-малко в банковия баланс. Не са малко и феновете, които стартират да играят на стоковата борса, които с вяра чакат повишението на акциите и се надяват да трансфорат парите си в още по-добра облага, освен това с дребни старания. Ето за какво постоянно за образец се дава волското самообладание на Уорън Бъфет, ще открием, че даже тогавашния „ вълк “ има своето място, само че това са хората, а на Уолстрийт има място за всички.

Оказва се, че в случай че в миналото сте вложили своите средства в края на 90-те години, те напълно умерено може да са били определяни от Рейвън. Никога не сте чували за него? Трябва! Той е 5-годишно шимпанзе, което определяло вложенията си, като хвърля стрелички от дартц върху една голяма стена, където се намират най-различни имена на компании. Някои хора и до през днешния ден се майтапят, че най-вероятно Съединени американски щати по този начин дефинира стопанската система си, въпреки всичко гениите от South Park не пропуснаха да се пошегуват и с това, само че не би трябвало да забравяме, че Рейвън е повече от сполучлив.

По време на неговата дейна кариера, възвращаемостта на вложенията доближава впечатляващите 365.4% на година, като с това доближава сумата от 10 хиляди $, с цел да може по-късно да получи и купата – Най-успешното шимпанзе на Уолстрийт. Впрочем върхът е приет и от Гинес. Не са малко и публицистите, които отиват да следят чудото, като описват следното за героя:
„ В четвъртък, 7 януари 1999 година Рейвън хвърли 10 стрелички по табло, на което са изобразени 133 интернет компании. Треньорът на Рейвън, както и редакторът на Интернет Сток Ревю бяха на линия, с цел да следят какво тъкмо ще избере този занаятчия.

Очевидно е, че животното няма никакви знания по отношение на интернет фирмите и по какъв начин тъкмо те се оправят на пазара, не знае кои са в челните позиции и също по този начин няма да знае какви са тъкмо техните бъдещи проекти. В началото на годината той избра десетте компании и даде задоволително храна за размисъл на аудиторията. За мнозина беше необикновено наслаждение да работят с този брокер.

Неговите гении са оттатък познатото и можем да бъдем сигурни, че когато той избере компания на Уол Стрийт, възможностите да има триумф са извънредно огромни. Очаква се през идващите седмици да се появи и уебсайт с името monkeydex.com, където ще можем да следим доколко Рейвън е бил прав в избора си на средства. В момента се следи повече от 95% напредък на определените компании, като приказваме единствено за минали шест дни от последната специфична селекция. “.

Както се досещате, чудесата – даже тези на Уолстрийт – стартират и завършват за към 3 дни. Докато интернет е бързо разрастваща се технология, в един миг ще открием, че всяка една компания прави необикновен скок и пазарът се трансформира, а с това и триумфите на шимпанзето по мятане на стрелички. Само за ден акциите му падат с 34%. Загубите на Nasdaq доближават 70% в границите на 2 години сред 2000-2002 година и загубите се правят оценка на трилиони долари. Всяка една определена компания най-сетне колабира и оставя опитният търговец на дъното. Причината за загубите е, че съвсем всяка софтуерна компания е извънредно привлекателна за краткотрайни вложения и даже шимпанзе на инцидентен принцип може да познае кои тъкмо ще се покачат и с каква скорост. След това идва жестоката действителност.

Това обаче не е единственият случай, в който човек може да заведе сполучливо животно на Уолстрийт. Преди него е участвал господин Адам – друга маймуна, а в миналото даже камила е съумяла да избира акциите на стоковата борса. След като и техните триумфи демонстрират, че тази институция остава само и единствено затворена за хора, животните бързо откриха друго приложение – да показват победител в от дълго време чаканите дербита. Имахме октопод, по-късно открихме, че и котките могат да показват мнение, а не след дълго се появиха и кучетата, които трябваше да избират вярното животно.

Снимки: Wikipedia

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР