След като в последните няколко месеца доскорошни свидетели по делото

...
След като в последните няколко месеца доскорошни свидетели по делото
Коментари Харесай

Още прокурорски свидетели по знакови дела са в ареста

След като в последните няколко месеца досегашни очевидци по делото " КТБ " се оказаха в ареста, настоящата прокурорска мода застигна и делото " Суджукгейт ". Този път в ареста се оказа главният очевидец по делото против някогашния народен представител от ГЕРБ Живко Мартинов - Антон Проданов.

Мартинов е подсъдим по обвиняване, че от януари 2012 до януари 2013 година е изнудвал в Добрич Проданов да му предостави 4 т суров суджук, 30 кг филе " Елена "  и 30 кг телешка пастърма. Според прокуратурата Мартинов желал саламите, с цел да ги занесе на премиера Борисов и други " високи хора " в ГЕРБ. Още при експлоадирането на абсурда Борисов отхвърли да е получавал деликатесите, а гл. прокурор Цацаров беше безапелационен, че нито един суджук не е стигнал до министър-председателя.

Всъщност цялото дело е издигнато точно върху свидетелските показания на задържания в четвъртък Проданов. Той е арестуван с още трима мъже след масирана интервенция на Специализираната прокуратура, ДАНС, жандармерията, които целия ден правиха обиски и претърсвания на 12 адреса в Добрич, Варна и София. По информация на държавното обвинение става въпрос за отбягване на заплащането на Данък добавена стойност в изключително огромни размери. Проданов, който има остарели присъди за данъчни закононарушения, щял да бъде упрекнат като началник на проведена незаконна група. 

" В  Добрич се водят противоборства сред бизнес и престъпни групировки, които се стараят да покажат кой е по-велик, като в някаква степен прокуратурата също носи виновност за това нещо ", коментира пред публицисти зам. основният прокурор Иван Гешев.  " Четиримата задържани са от Добрич, като единият от тях има огромен бизнес в столицата ", съобщи още той, само че не обясни какво ще се случи в този момент с делото " Суджукгейт " и до каква степен ще устоят обвиняванията по-късно развиване.

 

 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР