След като смени началника на украинската армия, Володимир Зеленски обяви

...
След като смени началника на украинската армия, Володимир Зеленски обяви
Коментари Харесай

Зеленски смени и началника на Генералния щаб на въоръжените сили

След като смени началника на украинската войска, Володимир Зеленски разгласи още една рокада – Серхий ШАптала към този момент не е шеф на Генералния щаб на въоръжените сили.

Междувременно съветските офанзиви не престават - Украйна е свалила 23 от общо 31 дрона, изстреляни против територията ѝ. Най-тежко потърпевш е град Харков, където се оповестява за починали, измежду които и деца. След удар по бензиностанция е избухнал пожар. 

 
По предложение на главнокомандващия Олександър Сирски назначих генерал-майор Анатолий БархилЕвич за нов шеф на Генералния щаб. Опитен човек, който схваща дилемите на войната и украинските цели.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Зеленски още веднъж благодари за работата на Валерий Залужни, който беше освободен като главнокомандващ на въоръжените сили и получи званието „ Герой на Украйна “. В Киев се организира проява в поддръжка на генерала.

 

 
Не знаем на какво съображение е уволнен Валерий Федорович. Всички желаеме разумно пояснение за цялата тази ужасна обстановка.
Серхий Сотников, протестиращ

Украйна беше водеща тематика и в диалозите сред немския канцлер и американския президент.
Важно е да създадем всичко допустимо да подкрепим Украйна и да ѝ дадем късмет да се пази. Радвам се, че в Европа постигнахме решение да дадем нужната финансова поддръжка от бюджета. Освен това Германия е подготвена да усили помощта с още доставки на оръжия. Да се надяваме, че и Конгресът ще вземе сходно решение.
Олаф Шолц, федерален канцлер на Германия
Провалът на Конгрес на Съединените щати да не поддържа Украйна се приближава до незаконно неуважение. Това е възмутително.
Джо Байдън, президент на Съединени американски щати

Този месец водачите от Европейския съюз утвърдиха пакет от 50 милиарда евро за Украйна, до момента в който в американския Конгрес продължава да липсва консенсус за нови средства за страната. От няколко месеца републиканци блокират отпущането на към 60 милиарда $ и упорстват за повече ограничения против миграцията на границата с Мексико.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР