След като се запознахме с възможните от консумирането на суши,

...
След като се запознахме с възможните от консумирането на суши,
Коментари Харесай

6 съвета за здравословно суши


След като се запознахме с вероятните от консумирането на суши, пристигна ред и на обещаните препоръки за здравословно суши.

 

1. При­дър­жайте се към кон­су­ма­ци­ята на кафяв ориз. Това доня­къде нама­лява коли­чес­т­вото кало­рии, които ще пое­мете. Също по този начин този тип ориз е богат на хра­ни­телни вещес­тва и комплицирани въг­ле­хид­рати, които няма да пре­диз­ви­кат мощна реак­ция върху кръв­ната захар.

2. Избягвайте тем­пу­рата. В менютата със суши нормално има избор на риба. Темпурата обик­но­вено е пър­жена и се смята за по-нез­д­ра­вос­ло­вен избор по отношение на риба звук или сьомга нап­ри­мер.

3. Отка­жете се от побъл­га­ре­ните със­тавки като нап­ри­мер майо­неза или крема сирене. Освен че са нет­ра­ди­ци­онни за кла­си­чес­кото, тези добавки са кало­рични и даже нездравословни. Често към тях са доба­вени и трансмаз­нини.

4. Огра­ни­ча­вайте се в при­ема на под­п­равки. Сое­вият сос е с доста високо съдър­жа­ние на нат­рий. Не е задъл­жи­телно да бъде отде­лян от суши ясти­ята, само че опре­де­лено може да бъде огра­ни­чен.

5. Пре­дим­с­т­вото на бав­ното хра­нене. Дори и да нямате опит в храненето с клечки, не си поръчвайте вилица. Предизвикателството си има едно главно пре­дим­с­тво – хра­ните се по-бавно, което ви оказва помощ да пое­мете по-малко храна, а в това време да се почув­с­т­вате дос­та­тъчно сити.

6. Опи­тайте веге­та­ри­ан­с­кото . Във всички заве­де­ния със суши се пред­ла­гат и веге­та­ри­ан­ски рулца, тъй че, в случай че сте решили да опи­тате от няколко типа, се пос­та­райте най-малко еди­ният да бъде веге­та­ри­ан­ски.

 
.
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР