След като се сблъска с рекордна имиграция, Великобритания обяви промени

...
След като се сблъска с рекордна имиграция, Великобритания обяви промени
Коментари Харесай

По-строги визови мерки: Великобритания въвежда минимална годишна заплата за чуждестранни работници

След като се сблъска с рекордна имиграция, Англия разгласи промени във визовата си система, които ще създадат влизането на чужденци в страната за работа - по-трудно.
Новините свързани с визовата система ще обиден доста българи. От април месец се усилва прага на заплащането, съгласно който ще се дават трудови визи. До в този момент той беше 26 200 паунда годишно, към този момент става 38 700 паунда годишно. Това значи, че специалности като строители, служащи във заводи, месари, служащи в хотели, които обичайно се заемат от български жители ще станат недостъпни. Това е тактиката на държавното управление на Англия. Те желаят да се освободят от неквалифицираните хора.
„ Последните данни демонстрират, че чистата годишна миграция до юни 2023-та година е 672 хиляди души. Тази цифра е по-малка от годишната миграция за предходната година, само че тя продължава да бъде прекомерно висока. Когато нашата страна гласоподава да напусне Европейския съюз, ние също по този начин гласувахме да си върнем контрола върху нашите граници. Благодарение на настоящето консервативно държавно управление към този момент имаме точкова визова система, посредством която можем да направляваме кой влиза в Обединеното кралство. Даваме предимтво на хората с умеене и гений, от които имаме потребност, с цел да развиваме нашата стопанска система и да поддържаме нашето публично опазване на здравето. Имаме и конкурентна визова система за привличане на световни гении ”, сподели Джеймс Клевърли, министър на вътрешните работи на Англия.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР