След като САЩ убиха иранския генерал Солеймани, милиони хора по

...
След като САЩ убиха иранския генерал Солеймани, милиони хора по
Коментари Харесай

Какво могат армиите на САЩ и Иран? Да ги сравним:


След като Съединени американски щати убиха иранския военачалник Солеймани, милиони хора по света се притесняват от възможна война сред двете страни. В тази инфографика сме събрали главните обстоятелства за военния капацитет на Съединени американски щати и Иран.

Ще има ли война сред Съединени американски щати и Иран? Нещо повече - дали не сме изправени пред заплахата от нова международна война?

Милиони хора по целия свят си задават сега тези въпроси, откакто, а Иран заплаши с възмездие.

Повечето експерти са внимателни с прогнозите. Но всички са единомислещи, че в случай че има война, Съединени американски щати ще излязат от нея като победител. Като боен победител. Въпросът за опустошителните политически последици е напълно различен.

Военен победител, просто тъй като като боен потенциал превъзходството на Съединени американски щати е явно. В осведомителната графика по-долу можете да сравните числата.

На очи се набива най-много голямата разлика във военните бюджети: този на Съединени американски щати е към 50 пъти по-висок. Като бройка на въоръжените сили, плюс резервистите, американците също водят безапелационно. Експертите считат, че в една възможна бъдеща война стратегическото предимство на Съединени американски щати ще се материализира най-много посредством авиацията: американците имат 12 пъти повече бойни самолети от Иран. А танковете им са четири пъти повече. Единственият жанр войски и тип оръжие, при които иранците имат сензитивно предимство, е артилерията. Но дали в една възможна война артилерията би играла някаква сериозна роля? Цялото човечество се надява, че до отговор на този въпрос няма да се стигне. Тоест, че няма да има война. Дано.

Ето и самите цифри:
 Infografik Vergleich Streitkräfte USA Iran EN
Вижте и това видео:
Иран е изцяло парализиран
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР