След като Русия започна пълномащабна война с Украйна рязко се

...
След като Русия започна пълномащабна война с Украйна рязко се
Коментари Харесай

Руски партизани палят военни комитети и дерайлират влакове

След като Русия стартира пълномащабна война с Украйна внезапно се усилиха повредите на жп линиите и започнаха палежи на военни комитети из цялата страна. Отговорност за това поемат незаконни групи, които са против нахлуването в Украйна и постоянно публикуват видео в обществените мрежи за активността си.

 

Подпалването на военните комитети

 

От края на февруари в Русия има най-малко 23 офанзива против военни комитети, като 20 от тях са палежи. Миналата година нямаше сходни произшествия. Използват се основно бутилки със запалителна течност, като указания по какъв начин да се подготвят тези коктейли " Молотов " в домашни условия могат да се намерят в обществените мрежи.

Палежите не са координирана акция, зад тях стоят разнообразни групи - от леви анархисти и проукраински деятели до ултра-десни групи. Понякога причинителите са независими герои, които не се асоциират с никакви придвижвания. Така да вземем за пример за подпалването на постройката на военния комитет в Удмуртия в края на май бе задържан 48-годишният художник и някогашен селски преподавател Иля Фарбера. " Исках да схвана на какво съм кадърен. Способен ли съм да направя такова нещо ", изясни той на разпита.

Властите не могат да скрият палежите, тъй като партизаните сами интензивно ги разпространяват в обществените мрежи.

Видео от подпалването на военния комитет в Нижневартовск:
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР