След като провокира публиката и критиката на световната си премиера

...
След като провокира публиката и критиката на световната си премиера
Коментари Харесай

Джералдин Чаплин идва на София Филм Фест

След като предизвика публиката и рецензията на международната си премиера в Ротердам, филмът  на Джесика Удуърт ще бъде показан на българските фенове от самата Джералдин Чаплин. Легендарната актриса, пресъздала облика на Генерала в лентата идва като специфичен посетител на 27-ия.

Във кино лентата, въодушевен от определяния като шедьовър роман на Дино Будзати, има мощно българско присъединяване в лицето на артиста, художника сценограф и художника по костюмите, копродуцентите от българска страна Арт Фест (Мира Сталева, ), и финансовата помощ на.

„ Лука “  е копродукция на Белгия, Италия, Нидерландия, България и Армения, режисирана от  на носителката на „ Златен лъв на бъдещето “ („ Хадак “, „ Белгийският крал “, „ Босият император “).

Главната роля на Лука е поверена на  многообещаващата „ изгряваща ”  звезда от Берлинале. Той играе млад боец, който жадува да се впусне в борба и попада в изолирана цитадела. В ролята на Генерала тук  е неповторимата Джералдин Чаплин. В актьорския екип са още Ян Беевут, Самвел Тадевосян, Джанго Шривънс, Брюно Жорис и други

Впечатляващата черно-бяла визия е дело на Виржини Сурдеж, музиката е на Техо Теардо – композирал за филми на Паоло Сорентино и Габриеле Салваторес. Проектът е подсилен от стратегия „ Творческа Европа “ Медиа на Европейския съюз и Евроимаж. Продуцент е Петер Бросенс.

Вижте и отзивите на критиците на идната страница...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР