След като президентът Радев върна шпиценкандидата за главен прокурор Иван

...
След като президентът Радев върна шпиценкандидата за главен прокурор Иван
Коментари Харесай

Раймонда Диен на релсите пред ВСС

След като президентът Радев върна шпиценкандидата за основен прокурор Иван Гешев да си го прегласуват във Висшия правосъден съвет, митингът и контрапротестът пред постройката, където вървеше " разискването ", бяха малко фиктивни, тъй като президентът по конституция няма право да откаже повторно да подпише указа за назначението. 

Въпреки това известно количество жители отидоха и на едното, и на другото мероприятие. 

Представителя на " После " отново не желаеха да го пуснат органите на реда. Когато се опита да стигне до местопротеста - първо в качество на жител, органите показаха няколко алогични аргумента за разкандърдисване, след което жителят се показа за публицист. Органите с известно съмнение одобриха, че лицето е публицист, и пуснаха представителя на " После " да си събере усещанията и да си изрази гражданската позиция. Младите служители на реда насочиха и доброжелание - " и да напишеш убава публикация! ". 

Гражданската позиция на нашия представител не беше кой знае какъв брой комплицирана - защото господин Гешев е работил неуморно по делото " КТБ ", без да открие и най-нищожна диря от господин Пеевски в мегаказуса, " После " смята господин Гешев и за нещо като банкер. Затова и индивидът на " После " пред Висш съдебен съвет прононсира подобен девиз за скандиране: " Гешев-е-банкер, мили-цио-нер! ".

Друг представител на " После " - създателят на отдела Миряна Башева, пък се реши на радикална стъпка в стила на Раймонда Диен. 

Първо да напомним и да срещнем младия четец с личността на Раймонда Диен. 

Тя е икона на интернационалното комунистическо придвижване, добила огромна известност поради една своя антивоенна акция. 

На 23 февруари 1950 година Раймонда Диен ляга на релсите пред трен, претрупан с оръжие за Индокитай, където френската войска води война от 1946 г. 

Това не забавя доста влака, оръжията стигат наред до местоназначението, само че Раймонда Диен става първата жертва на новоприетото тогава антисаботажно законодателство. Осъдена е на една година затвор, излежава по-малко, само че постъпката й " светва като коледна елха " и въодушевява безчислено количество пацифисти от цялото земно кълбо.

Раймонда Диен прочее още е жива - навъртяла е 90 лазарника полузабравена, само че такива като нас я помнят. 

Миряна Башева е по-млада от Раймонда Диен, само че здравословното ѝ положение въпреки всичко не разрешава лягане на релсите на трамвая пред постройката на Висшия правосъден съвет. 

Затова вместо с лягане на релсите Башева извърши своя персонален акт на раймондодиенщина чрез направата на стихотворение срещу шпиценкандидата - освен това на съветски! 

Бойко Борисов впрочем също като Башева не легна на релсите на " Екзарх Йосиф ", с цел да отбрани процедурата и избора на нов основен прокурор. Ако би трябвало да сме прецизни, дори никакъв го няма тия дни, чак вечерта се появи в Солун. Според Борисов " в историята ще написа, че Гешев е определен по времето на президента Радев " - макар че Радев към този момент върна един път указа за назначението на Гешев. 

Следва стихотворението на Башева, молим русофоните в прокуратурата да предадат с думи елементарни наличието му на господин Гешев. 

***

Иванушка, ты ниже чем свинья.

Ты пресмыкаешься получше чем змея.

Перед ногам Деляна и Борисова,

Играешь ты дубинкой тисовой.

Таков ты с ними есть.
У нас таких червей не счесть.
Позорище Отечеству,
Выродок Человечества.
Поклонник ты Мамона
И сановник Армагеддона.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР