След като през уикенда нарасна до нов рекорден връх от

...
След като през уикенда нарасна до нов рекорден връх от
Коментари Харесай

Bitcoin покори нов връх, последва лека корекция

След като през уикенда набъбна до нов рекорден връх от над 34 000 $, водещата криптовалута Bitcoin поевтиня с към 10% по време на търговията в понеделник. Първоначално тя спадна съвсем до 28 000 $, само че след това се стабилизира на равнища към 31 000 $.

Това е най-големия спад на най-голямата цифрова валута от началото на септември 2020 година и докара до стесняване на пазарната ѝ капитализация до 540 милиарда $ от 613 милиарда $. Слд стабилизирането пазарната ѝ стойност се стабилизира над 580 милиарда $.

В събота, 2-ри януари 2021 година Bitcoin преодоля за пръв път следващата психическа преграда от 30 000 $, като доближи исторически ценови връх от към 34 800 $. Рязкото повишаване на водещата криптовалута с над 290% през предходната година се дължи най-много на покупките ѝ от страна на огромни вложители и фондове, които залагат, че цифровата валута е напът да се трансформира в един от главните финансови активи.

 {{ otherArticle[0].article.title }}
Най-голямата банка в Съединени американски щати – JPMorgan помоли хиляди свои...

Днешната промяна евентуално се дължи на прибиране на облаги от дълги Bitcoin позиции, насъбрани през предходната година, като по-рано в понеделник криптовалутата се срина с 14% към равнища под 28 000 $, преди обаче да последва известна стабилизация към 30 000 $, или намаляване в границите на деня с към 10 на 100.

От дъното към върха единствено за една година

Изминалата 2020 година бе изпълнена със разтърсвания за най-популярната криптовалута, която при започване на годината се търгуваше за към 8000 $, а по-късно при експлоадирането на пандемията напролет поевтиня до близо 4000 $. Постепенно курсът на Bitcoin стартира да пораства – наклонност, която мощно се форсира през есента. От средата на октомври цената на Bitcoin е скочила над два пъти, показва ТАСС.

Миналата година вложителите още веднъж концентрираха вниманието си върху цифровите валути, частично с помощта на напъните на платежната платформа PayPal, която се пробва да даде опция на клиентите си да се разплащат с цифрови пари.

Освен това от ден на ден институционални вложители се насочват към пазара на криптовалути, от който Bitcoin държи близо 70-процентов дял. Интересът към електронната валута се ускори и поради пандемията и обвързваното с нея внезапно повишаване на държавните задължения.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР