След като през седмицата от дпломатическото ведомство на Австралия реагираха,

...
След като през седмицата от дпломатическото ведомство на Австралия реагираха,
Коментари Харесай

Австралийското външно министерство: Няма задоволително обяснение защо е задържан Полфрийман

След като през седмицата от дпломатическото ведомство на Австралия реагираха, че неточно са предадени думите на краткотрайно ръководещия посолството в Атина Джон Филпс след срещата му с правосъдния министър Данаил Кирилов, " Дневник " зададе въпроси до задачата по какъв начин интерпретират този факт, каква е позицията им в този момент по проблема " Полфрийман " и дали считат, че той е арестуван в мигрантския център в Бусманци в несъгласие със закона.

" Потвърждавам апела си към българското държавно управление да подсигурява за господин Полфрийман
развой в сходство с българските закони ", се споделя в отговора, получен през днешния ден, към който е направено уточнението, че се цитира като позиция на Министерство на външните работи на Австралия и на министъра на външните работи Марис Пейн. В писмото се показва " дълбока угриженост от задържането на Полфрийман в центъра за имигранти след 19 септември

без приемливо пояснение за законовите аргументи за задържането "

. " Както и по-рано споделих, ще бъда надълбоко обезпокоена, в случай че по извънправни аргументи закъснява неговото освобождение. Ще продължа да проследявам от близко правното развиване на случая. Австралия ще продължи да обезпечава помощ и поддръжка на господин Полфрийман за неговото тръгване щом се получи позволението на българските управляващи ", приключва писмото.

Досега няма отговор на въпросите

които " Дневник " зададе на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи /Дирекция " Миграция " / за основанието австралиецът да стои в центъра за мигранти в Бусманци. По мотив придобилото гласност изказване, че имало заповед за експулсиране, за чието осъществяване се налагало да бъде арестуван в Бусманци, към момента няма отговор от никой формален орган за какво не се извършва тази заповед. Вчера основният прокурор Сотир Цацаров сподели на въпрос на " Дневник ", че той нямал персонални документи и по тази причина не може да бъде освободен от мигрантския център. Думите на Цацаров се разминават с по-раншно изказване на правосъдния министър Кирилов, че австралиецът има документи.

Джок Полфрийман: Ако остана в България, ще се боря срещу корупцията в пандизите

Междувременно в изявление за Дарик радио Джок Полфрийман споделя в детайли за престоя си в пандиза, за идеите, с които се е захванал - преди всичко - затворническото съдружие, което да обезпечи връзка и помощ за необразованите пандизчии и техните близки. Голяма е корупцията в българските затвори, споделя той. Ако остане в България, този ще бъде тласъкът му - да се бори с корупцията. Дали съжалява и дали се разкайва? " Това е сред мене и Бог, разкаянието не се прави на площада ", споделя австралиецът, който прекара над 11 години в пандиза и бе условно предварително освободен на 19 септември т.г. от състав на Апелативни съд. Последваха против съда яростни офанзиви от политически сили, подкрепени с недоизказани мнения и от основния прокурор, който изиска обновяване на делото пред Върховен касационен съд с претекст, че правосъдният състав е бил привързан и заради това противозаконен.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Казусът "Полфрийман " (57)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР