След като правителството на Австрия взе решение да затвори седем

...
След като правителството на Австрия взе решение да затвори седем
Коментари Харесай

Ердоган: Австрия иска война между кръста и полумесеца

След като държавното управление на Австрия взе решение да затвори седем джамии, които се употребяват с финансиране от Анкара, и да изгони до 40 имами от рамките на страната, президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган даде обещание отговор на ограниченията на Виена, които той разказа като „ нов кръстоносен поход “, " война сред кръста и полумесеца ", написа немският народен всекидневник Die Welt.
" Вие си мислите, че ние няма да реагираме, в случай че вършиме нещо сходно? “, закани се Ердоган на избирателен протест в Анкара в събота. „ Правите това и очаквате, че ние ще стоим безучастни? Това не значи, че и ние няма да предприеме някои стъпки “, закани се турският водач, без да прецизира какви ограничения ще предприеме Анкара.
На 8 юни австрийският канцлер разгласи, че се затварят 7 джамии на територията на страната. Австрийските управляващи също по този начин ще екстрадират огромен брой имами и техните фамилии.
„ Паралелните общества, политическият ислям и радикализацията нямат място в нашата страна “, бяха думите, с които Курц разгласи решението на ръководещите във Виена. Имамите, които ще бъдат заставени да изоставен Австеия, са духовници на „ Турско-ислямския съюз за културно и обществено съдействие в Австрия ", напомнят от ИА " Фокус ".
Основание за тези фрапантни ограничения са нормите в Закона за исляма /2015 г./, които изискват лоялно отношение на мюсюлманите към австрийските публични правила и правила.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР