След като навърших 40 започна да ме мъчи високо кръвно.

...
След като навърших 40 започна да ме мъчи високо кръвно.
Коментари Харесай

С този плод забравяте за високото кръвно и холестерола

" След като навърших 40 стартира да ме мъчи високо кръвно. Лекарят сподели, че повода е атеросклероза: заради високото наличие на холестерол в кръвта по стените на кръвоносните съдове се отсрочват плаки. Те стартират да запушват вените, кръвоснабдяването се утежнява и се появява хипертония ", споделя потребителка на Reddit, представена от zdrave.to.

От обясненията на кардиолога тя научила още, че дамите се разграничават от мъжете освен по половите си признаци, само че и по протичането на другите биохимични процеси в организма и по хормоналния декор.

Всичко това въздейства на признаците на разнообразни болести, тъй че медицинските рекомендации могат да варират. Какви са разликите в деянията на хипертония при мъжете и дамите?

Според здравната статистика дамите са по-податливи на сърдечно-съдови болести и 70% от случаите на високо кръвно при по-слабия пол водят до инсулти, до момента в който при мъжете броят на инсултите не надвишава 30%.

Причината за това е, че съдовете на дамите са по-крехки, изключително в интервала на менопаузата, губят еластичността си и основават условия за повишение на кръвното налягане. Освен това, след началото на менопаузата, дамите са по-чувствителни към солта и бъбреците им стартират да интензивно задържат водата в тялото, увеличавайки размера на циркулиращата кръв. При мъжете такива проблеми не се следят, по тази причина подскоците на кръвното при тях се следят в по-малка степен.

Освен това дамите са по-емоционални от мъжете и на фона на нервните стресове при тях по-често пораждат хипертонични рецесии - ненадейно повишение на кръвното налягане до самостоятелно високи степени.

Интересното е, че дамите по-добре усвояват витамините и минералите непосредствено от храната, тъй че е целесъобразно всеки ден да ядат повече от 500 грама плодове и зеленчуци. Що се отнася до спорта, дамите са способни на доста неща: става известно, че е задоволително за тях да имат 1,5 часа физически извършения седмично, с цел да се предпазят от повишение на кръвното и да живеят 7 години по-дълго.

Има разлика във въздействието на „ неприятните привички “ върху женските и мъжките организми. За мъжете е рисково да пушат 15 или повече цигари дневно, до момента в който характерностите на женското тяло са такива, че даже една цигара може да аргументи внезапно свиване на кръвоносните съдове, което съставлява опасност за живота.

Ето какво споделя още потребителка на Reddit след визитата си при лекаря и чуването на горните пояснения.

" Прибрах се у дома смутена, а майката на мъжа ми ми сподели: " Не се разстройвай, яж по една ябълка дневно и всичко ще ти мине ". Тя самата яде ябълки непрекъснато. На 70 години е и не знае какво е това холестерол и високо кръвно. Реших да ревизира рецептата ѝ на процедура, като в допълнение ограничих използването на скотски мазнини, както предложи лекарят.

След един месец проучване сподели, че холестеролът ми се е намалил. Оказва се, че ябълките съдържат мощни антиоксиданти. Те възпрепятсвaт окисляването на холестерола. В неокислено положение той не е по този начин рисков тъй като се преработва от черния дроб и не се отсрочва в кръвоносните съдове.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР