След като на четвъртия кръг от преговори между Украйна и

...
След като на четвъртия кръг от преговори между Украйна и
Коментари Харесай

Ден №20 от войната: Две експлозии в Киев и провал на Русия в Мариупол, преговорите продължават

След като на четвъртия кръг от договаряния сред Украйна и Русия в понеделник не беше реализиран пробив, през днешния ден диалозите на най-високо равнище не престават. 

Украинският президент Володимир Зеленски заяви на 20-ия ден от войната, че е бил осведомен, че договарянията „ вървят добре “.

Украинската войска разгласи, че е отблъснала опит на съветските сили да окупират Мариупол. Чеченският водач Рамзан Кадиров твърди, че неговите бойци са навлезли на километър и половина в града.

Рано сутринта във вторник локалният канал Ukraine 24 заяви за две огромни детонации в западните околности на Киев – в квартал Боршчаговка. Според информацията ракетите са били изстреляни от Беларус и са блъснали столицата към 5:30 ч. локално време.

У Києві - повітряна тривога, пролунали декілька вибухів
— Ukrinform (@UKRINFORM)
Те са провокирали пожар в жилищна постройка, сподели националната организация Ukinform във видео в Twitter. Все още няма данни дали и какъв брой души са починали или ранени.

Украинските военновъздушни сили оповестиха, че са свалили 4 съветски хеликоптера на 15 март. Настъплението на Кремъл в страната се намира в застой.

На фона на тези събития президентският консултант Олексий Арестович предвижда, че войната би трябвало да е завършила до началото на май.

„ Смятам, че не по-късно от май, ранните стадии на май, ще имаме подписано спокойно съглашение. Или ще има такова, подписано доста бързо – в границите на седмица-две, и ще се стигне до евакуиране на военни, или ще има опит от страна на Русия да включи сирийци за рунд номер две. Когато победим и тях, ще имаме съглашение доникъде или края на април “, съобщи той.

По-рано от Пентагона обявиха, че Москва пробва да рекрутира сирийски жители да се бият в Украйна.

Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР