След като миналата на депутатите да ходят без предпазни маски,

...
След като миналата на депутатите да ходят без предпазни маски,
Коментари Харесай

Здравният министър опитва да се поправи за маските на депутатите

След като предходната на депутатите да вървят без защитни маски, защото пленарната зала не е публично място, през днешния ден той се опита да се поправи и даже им се скара, че дават " неприятен образец на обществото ". Както " Сега " писа представители на левицата попитаха Ангелов по какъв начин би трябвало да работят в залата в изискванията на изключителната конюнктура, обвързвана с ковид. Министърът и столичната здравна ревизия още през вчерашния ден започнаха да отстъпват от позицията си и упрекнаха депутатите от Българска социалистическа партия, че поясняват разпоредбите за носенето на маски на закрити места превратно.

При отговор на въпрос от депутата Георги Михайлов (БСП) за противоепидемичните ограничения в учебните заведения, Ангелов съобщи през днешния ден: " Проф. Михайлов, доста ви почитам като доктор и експерт, разбирам вашето терзание и апел от трибуната да проявим разсъдък и угриженост, само че в мен се появява един различен въпрос: Какъв разсъдък и угриженост проявявате в тази зала, когато половината от народните представители стоят без маска в затворено пространство ? Това е извънредно значим детайл, с който даваме образец на всички тези, които ни гледат по малкия екран, в това число и учениците, за които вие говорите ", сподели Ангелов.

Той се обърна към Михайлов като към доктор и уточни, че той схваща доста добре да не се носи маска. Министърът добави, че не схваща причините зад това да не се носи маска на закрито в Народното събрание. Според здравния министър заповедта му е ясна, макар че в отговора си от предходната седмица категорично изброява кои са закритите публични места, на които наложително се слага защитна маска, само че пленарната зала не е измежду тях..

Михайлов от своя страна разяснява, че министърът е употребявал парламентарната процедура за персонални пояснения при подложен към него въпрос като титуляр на Министерство на здравеопазването. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР