След като миналата година се преборихме за по-сериозни наказания за

...
След като миналата година се преборихме за по-сериозни наказания за
Коментари Харесай

„Възраждане“ иска да бъде изготвен регистър на педофилите в България

„ След като предходната година се преборихме за по-сериозни санкции за педофилите, в този момент парламентарната група на „ Възраждане “ внесе законопроект за основаването на указател на наказаните педофили – какъвто има в много други страни, като Англия, Канада, Съединени американски щати и други, като в някои от тях регистърът е и обществен. За концепцията за сходен указател на наказаните педофили у нас упорстваха както цивилен организации, по този начин и държавни органи. Целта на този нов указател е да могат заинтригуваните жители и институции да вършат информации в случаите, когато става въпрос за отбраната на българските деца. “

Това написа депутатът от парламентарната група на „ Възраждане “ юрист Петър Петров в обществената мрежа Фейсбук, като обявата продължава по следния метод:

„ Убедени сме, че това е метод както да помогнем в битката с педофилията и повторното осъществяване на такива отвратителни закононарушения, по този начин и да реагираме против рисковите непознати джендър идеологии, които целеустремено биват прокарвани в България по отношение на децата. Затова и нямаме подозрение, че евроатлантическата демократична коалиция в Народното събрание ще даде сериозен отпор на основаването на указател на наказаните педофили и ще направи всичко допустимо да ни попречи. “

От политическата мощ напомнят, че в 47-ото Народно заседание са предложили да се покачат наказванията към педофили и макар натиска над депутати от персони и други политически обединения, са съумели да убедят парламентарната зала да поддържа решението им. Така на 1 юли 2022 година на второ четене бе признато законодателното предложение на „ Възраждане “ и подкрепено от редица наставнически организации за по-драстични санкции за педофилия и диференциация на тези закононарушения. Новите текстове на член 155б и член 155в от Наказателния кодекс са към този момент променени и допълнени в следния тип :

„ Чл. 155б. (1) Който склонява лице, ненавършило 14-годишна възраст да следи действителни, виртуални или симулирани полови сношения сред лица от идентичен или друг пол или сластно проявление на човешки полови органи, содомия, мастурбация, полов садизъм или мазохизъм, се санкционира с отнемане от независимост до шест години.
(2) Който склонява лице, ненавършило 14-годишна възраст да взе участие в действителни, виртуални или симулирани полови сношения сред лица от идентичен или друг пол или сластно проявление на човешки полови органи, содомия, мастурбация, полов садизъм или мазохизъм, се санкционира с отнемане от независимост от две до осем години “.
(3) Когато действието по алинея 1 е осъществено:
1. посредством приложимост на мощ или заплашване;
2. посредством потребление на състояние на взаимозависимост или надзор;
3. от две или повече лица, сговорили се предварително;
4. наново, наказването е отнемане от независимост от три до 10 години.

Чл. 155в. (1) Който посредством приложимост на мощ или заплашване, или посредством потребление на състояние на взаимозависимост или контрол склонява малолетно лице да следи фактически, виртуално или симулирано блудствено деяние, съвкупление, полово съприкосновение, в това число содомия, мастурбация, полов садизъм или мазохизъм, както и сластно проявление на човешки полови органи, се санкционира с отнемане от независимост до шест години.
(2) Който посредством приложимост на мощ или заплашване, или посредством потребление на състояние на взаимозависимост или контрол склонява малолетно лице да взе участие в фактически, виртуално или симулирано блудствено деяние, съвкупление, полово съприкосновение, в това число содомия, мастурбация, полов садизъм или мазохизъм, както и за сластно проявление на човешки полови органи, се санкционира с отнемане от независимост от две до осем години. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР