След като критиката се размина с Роман Полански, друг режисьор,

...
След като критиката се размина с Роман Полански, друг режисьор,
Коментари Харесай

Уди Алън и съпругата на Елвис пристигнаха на филмовия фестивал във Венеция

След като рецензията се размина с Роман Полански, различен режисьор, включен в черния лист, Уди Алън, дойде на филмовия фестивал във Венеция с 50-ия си филм, съобщи Агенция Франс Прес.


София Копола също се завръща на остров Лидо с биографичния си филм за брачната половинка на Елвис Пресли " Присила ", повече от десетилетие откакто завоюва най-голямата премия на фестивала - " Златен лъв ".

Алън дойде с гондола преди премиерата на " Coup de Chance ", първият му филм напълно на френски език - отражение на обстоятелството, че 87-годишният режисьор в този момент е по-популярен в Европа, в сравнение с в Съединени американски щати.

След началото на придвижването " MeToo " той на процедура е в черния лист на Холивуд поради обвиняванията, че е тормозил осиновената си щерка през 90-те години на предишния век, които съгласно него са изфабрикувани от някогашната му партньорка Миа Фароу.

Фестивалът си навлече рецензии поради включването на Алън и Полански, който има присъда за полови закононарушения с деца и е изправен пред други неразрешени обвинявания в похищения, в раздела за извънконкурсни филми.

Филмът на Алън мъчно би се показал по-зле от комедията на Полански " Дворецът ", която беше раздрана от рецензията след премиерата си в събота и съвсем всички я считат за най-лошата в кариерата му.

Действието се развива в първокласен швейцарски хотел при започване на века, а шегите включват куче, което прегръща пингвин, и критиците назовават " Дворецът " " неправилен неуспех " (Вараяти) и " нелепост за душата " (Телеграф).

" Не е за поверие, само че на 90-годишна възраст Полански може би се е самоунищожил с филм, който евентуално в никакъв случай няма да види бял свят в англоговорящите страни ", написа " Deadline ".

" Coup de Chance " е много по-изтънчен разказ, който се вписва в класическата форма на Алън - лека дисекция на любовта и изневярата с красива жена в центъра.

Американски мит


Междувременно " Присила " на Копола е разказан като " невидимата страна на един популярен американски мит в дългото ухажване и бурния брак на Елвис и Присила ".

Истинската Присила Пресли би трябвало да се причисли към аления килим по-късно.

Режисьорката, щерка на режисьора на " Кръстникът " Франсис Форд Копола, има дългогодишна връзка с филмовия фестивал във Венеция.

На фестивала се състоя премиерата на хитовия ѝ филм от 2003 година " Изгубени в превода ", а през 2010 година тя завоюва " Златен лъв " с " Някъде " - награден спорно от някогашния ѝ другар Куентин Тарантино.

В новия ѝ филм в ролята на Присила взе участие Кейли Спейни ( " Кобила от Ийсттаун " ), а в ролята на легендата на рокендрола - Джейкъб Елорди, прочут като сърцеразбивач в сериала на Netflix " Еуфория ".

" Присила " е измежду 23-те кино лентата, които се състезават за премията " Златен лъв ", която ще бъде оповестена на 9 септември.

Сред любимците за премиите са " Бедни неща ", в който Ема Стоун играе полово неутолим оживял мъртвец, и " Маестро ", в който Брадли Купър се превъплъщава в именития диригент и композитор Ленард Бърнстейн.

" Убиецът " на Дейвид Финчър, с Майкъл Фасбендер в ролята на невъзмутим палач, който губи надзор, и биографичният филм на Майкъл Ман " Ферари ", също бяха добре признати от рецензията.

Много от звездите не съумяха да участват на фестивала заради стачката на холивудските артисти и сценаристи, основно поради заплащането в ерата на стрийминга и евентуалната опасност от изкуствения разсъдък. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР