След като изгони от редиците на БСП един от основните си

След като изгони от редиците на БСП един от основните си ...

В БСП вече са изчезнали привържениците на коалиция с ГЕРБ


След като изгони от редиците на БСП един от основните си критици и горещ привърженик на добрите отношения с ГЕРБ - Георги Гергов, Корнелия Нинова обяви, че в партията вече няма "привърженици за коалиция" с формацията на Бойко Борисов. "БСП няма да влезе в коалиция с ГЕРБ, която да е уж в национален интерес", заяви пред БНР Нинова. Според нея "когато се съберат управляващи и опозиция, народът отива на площадите в опозиция. Това не е добре за държавата"

Преди около седмица по време на посещение в Симитли, където присъстваха кметове на населени места в района, включително и от БСП, премиерът Борисов каза, че "през пандемията спасението на държавата в следващите една-две години ще е в това - и най-непримиримите врагове трябва да работят заедно", а при обиколките си в страната не пропуска да коментира колко добре работи с кметовете на социалистите.

Нинова заяви, че засега само от партията на Слави Трифонов "Има такъв народ" са получили отказ да участват в организираните от тях срещи за общ фронт за честни избори.

На 21 януари БСП започна срещи с малки партии и неправителствени организации за гарантиране на честността на изборите. В разговорите участват представители на АБВ, Комунистическата партия, партия "Свобода" и др., като БСП предлага организационна помощ и ксерокопия от протоколите за паралелно преброяване на резултатите в замяна на общи застъпници. 

Източник: segabg.com