След като има вече фестивални участия и награди, както и

...
След като има вече фестивални участия и награди, както и
Коментари Харесай

„Като за последно“ на Ивайло Пенчев влиза най-сетне в кината на България

След като има към този момент фестивални участия и награди, както и сполучливи срещи с публиката, новата българска комедия „ Като за последно “ на режисьора Ивайло Пенчев („ Летовници “, „ Корави старчета “) потегля по киносалоните на страната от 4 юни 2021 година

Сценарият е дело на самия режисьор и известните публицисти и създатели от БНР Весел Цанков и Божан Петров (светла му памет).

На афиша лентата е избрана като сантиментална комедия, само че в действителност това е смешно-тъжна история, която може да се случи на всички места по света.

 „ Филмът е неуместен, сантиментален, с доста послания и човечност, смехът е доста повече, само че не е клоунада. Поставя съществени въпроси с помощта и на хумора “, означи Ивайло Пенчев пред Радио София .
Предпремиерните прожекции досега оправдават изцяло получената Награда на публиката на фестивала " Златна роза "  2020 година

В основните функции ще забележим Васил Банов и Мария Бакалова (снимките са изпреварили номинацията й за „ Оскар “ и „ Златен глобус “). В съзвездието от обичани артисти са Филип Аврамов, Китодар Тодоров, Малин Кръстев, Герасим Георгиев-Геро, Стефан Денолюбов, Антон Радичев, Милена Аврамова, Анастасия Ингилизова, Свежен Младенов, Кирил Кавадарков, Любен Чаталов, Яна Маринова, Станимир Гъмов. Оператор е Георги Челебиев.

Студиото на Радио София събра още от креативния екип на кино лентата – артиста Филип Аврамов (изпълнител и на сингъла към филма), Александър Петров (автор на текста) и Георги Стрезов (композитор на музиката към филма).

„ Когато Ивайло Пенчев ме предложения да напиша текста за песента, въодушеви ме самото заглавие – многопластово, цялостно с драматургия “, описа поетът Александър Петров . „ Мисля, че песента доста добре прочувствено кореспондира с кино лентата. Отдавна не съм гледал толкоз сполучлива… комедия, да го нарека. И съм благополучен, че съм част от него. “

Георги Стрезов пък написал чудесната музика без да пипне и една дума от стихотворението, добавил стойност и нов живот на словесното обръщение. По обучение Стрезов е хоров диригент (дори играе във кино лентата с палка), само че към този момент има значително сполучливи композиции, даже за тв сериали.
„ Както и другите предходни филми на Ивайло Пенчев, и този е изработен, с цел да се гледа на драго сърце. “

„ Като се съберат надарени и можещи хора, не е мъчно. Записа направихме за половин час “, добави Филип Аврамов . „ След 4 юни кинозрителите ще видят нещо, което не чакат и няма да останат разочаровани. “

Кинопремиерата беше отсрочена поради пандемичните ограничавания, само че филмът не е зависим на времето и сезоните, разясни артистът.

По думите на Александър Петров в „ Като за последно “ всеки фен ще открие късче, което като че ли е направено особено за него .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР