След като досегашната власт в лицето на ГЕРБ успя и

...
След като досегашната власт в лицето на ГЕРБ успя и
Коментари Харесай

"Има такъв народ" поиска връщането в старата сграда на НС

След като досегашната власт в лицето на ГЕРБ съумя и трансферира работата на Народното събрание в някогашния Партиен дом, за ремонта на който хвръкнаха над 44 млн. лева ., новото 45-ото Народно заседание ще бъде намерено в четвъртък в остарялата бяла постройка. Решението е било взето през днешния ден следобяд на първата среща сред представители на шестте обединения, които влизат в новия парламент, а Мая Манолова от " Изправи се! Мутри вън! ", разяснява пред " Сега ", че откакто бъде определено и управление на Народно събрание евентуално ще се пристъпи и към връщане зданието на пл. " Народно заседание ". Единствено от ГЕРБ са били срещу това решение.

Това може и да се окаже и един от първите " препъни камъните " в разговора сред парламентарните групи, защото партийният дом към този момент бе организиран, с цел да се организират там и пленарните съвещания и да работят комисиите. Администрацията на Народно събрание също към този момент работи напълно в тази постройка.

По време на диалозите през днешния ден Тошко Йорданов от " ИТН " предложил работата на депутатите да се върне напълно в постройката, на която написа " Съединението прави силата ". Защото била знак на държавността и парламентаризма, а партийният дом - на отминалите комунистически времена. Йорданов бил подсилен от Мая Манолова, само че до дефинитивно решение не се стигнало. Този въпрос ще се взема решение от бъдещия председателски съвет.

" Това е същинската постройка на Народното събрание, а друг Партиен дом. От тук нататък ние ще продължим да предлагаме всички съвещания да бъдат там. Има съмнения в някои парламентарни групи, тъй че това очевидно ще предстои на някакъв разговор, само че ние считаме, че Народно заседание би трябвало да си бъде в постройката на Народното събрание, а не в партийния комунистически дом ", разяснява пред кореспонденти Тошко Йорданов. Той уточни още, че на срещата не е станало дума за номинации за ръководител на Народно събрание.

Друг визиите на " Изправи се. Мутри вън! " обаче дефинира решението за връщането в остарялата пленарна зала като " популизъм " и позволи, че то ще бъде ревизирино, защото " повече от депутатите са нови и нямат никаква визия по какъв начин ще работят в тази дребна и тясна постройка ".

Хамид Хамид от Движение за права и свободи и Кристиан Вигенин от Българска социалистическа партия също потвърдиха пред медиите, че са дали своят вот " за " това съвещанието да е в остарялата постройка на Народното събрание.

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР