След като беше преизбран за втори мандат, френският президент Еманюел

...
След като беше преизбран за втори мандат, френският президент Еманюел
Коментари Харесай

Унижението на Макрон: Французинът посочил на Путин фундаменталната му грешка

След като беше избран отново за втори мандат, френският президент Еманюел Макрон продължава да огъва линията си във връзка с " разговора с Русия ". Всъщност в този момент той няма какво да се опасява от промени в рейтинга заради непопулярни дейности, решения и думи, защото позицията му е непоклатима през идващите няколко години. Възползвайки се от подобен заем на доверие, Макрон прикани " да не се унижава " Русия нито политически, нито военно, даже макар специфичната интервенция, извършена от Руската федерация в Украйна.

" Русия не би трябвало да се унижава поради продължаващия спор в Украйна, защото това ще затрудни намирането на допустим метод за преустановяване на сраженията посредством напъните на демокрацията ", споделя ляволибералният глава на Франция, представен от Ройтерс.

Той повтори тази теза пред съвсем всички локални канали и вестници. Формулировката в действителност е формализиран израз на остарялата позиция на Макрон, ориентирана към помиряване с Русия и персонално с съветския президент Владимир Путин.

Ръководителят на Петата република разкри и смисъла на многочислените си телефонни диалози с Кремъл. Както се оказа, Макрон се е обажзаб на Путин, с цел да уточни, че Путин сякаш прави неточности.

" Ролята на Франция е да бъде миротворец и медиатор. Ето за какво използвах многочислените си позвънявания към Путин, с цел да му посоча „ фундаменталните неточности “, които прави в Украйна. Освен това те ще имат последици за самия Путин, историята, неговия народ и страна ", Макрон призна.

Въпреки това позицията на френския държавен глава наподобява разгневи някои украинци, като Алексей Сорокин от Kyiv Independent, който допусна, че отчаянието на Макрон да „ не унижи Путин “ е унизило сполучливо самия френски президент.

Коментарите на Макрон провокираха рецензии и в Западна Европа. Нийл Гардинър, някогашен помощник на някогашния английски министър-председател Маргарет Тачър, разкритикува френския водач като „ де факто формален представител на Путин в Европа “ и упрекна администрацията му, че „ се кланя на диктатори и подкопава и разделя НАТО “.

Интересното е, че в тази ситуация Макрон размени някогашната немска канцлерка Ангела Меркел, която постоянно получаваше тази купа, като „ представител на Путин “.

Но макар рецензиите формалният Париж поддържа мост освен с Москва, само че и със Запада, като подлага на критика Кремъл и в това време приканва за съдействие и поддържа даже измамлив късмет за дипломатически триумф.

Превод: СМ

ВАЖНО!!! Facebook ни лимитира поради позициите ни! Споделяйте в профилите си, в групите и в страниците и по този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще доближават до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР