След като бавно, но сигурно започна да променя банкирането на

...
След като бавно, но сигурно започна да променя банкирането на
Коментари Харесай

Revolut пуска търговия на акции без комисионни

След като постепенно, само че несъмнено стартира да трансформира банкирането на дребно, английският финтех Revolut навлиза на още един пазар. Още от през днешния ден компанията пуска безвъзмездна търговия с акциите на над 300 обществени компании, регистрирани на Нюйоркската фондова борса и NASDAQ.

Услугата ще бъде пускана поетапно и първо ще бъде налична за картодържателите на проекта Metal. Съвсем скоро тя ще доближи до всички консуматори на всички проекти, споделят от Revolut.

Потребителите ще могат да търгуват гратис - до избран предел според от проекта си. След това таксата ще бъде един английски паунд. Ще има и годишна такса за предпазване на паричните средства от 0,01 %.

Притежетелите на Revolut Metal ще могат да вършат до 100 мигновени безвъзмездни покупко-продажби. Потребителите със Standard проект ще могат да правят до три безвъзмездни покупко-продажби на месец, до момента в който Premium клиенти ще имат опция да вършат осем безвъзмездни покупко-продажби на месец.

Revolut ще предлага актуализация на цените в действително време и данни за постигнатите пазарни резултати. Сделките ще се правят в границите на работното време на съотвените тържища, което е 16:30 ч. до 11:00 ч. българско време. На първия стадий ще се предлага търговия с акциите на над 300 компании, измежду които и Apple, Ferrari, Ford, Intel, JP Morgan, Mastercard, Morgan Stanley, Netflix, Nike, PayPal, Spotify, Starbucks, Toyota, Visa, Twitter и доста други. На по-късен стадий описът ще бъде повишен с компании, които участват на английската и други европейски тържища, с опция за търговия с борсово търгувани фондове (ETFs) и опция за вложение през капиталови спестовни сметки (Stocks and Shares ISA).

Планът е услугата да бъде налична и за потребителите отвън Европейската икономическа зона.

" Това е още една голяма стъпка в задачата ни да създадем финансовите услуги по-приобщени, новаторски и налични. Инвестирането във фондовата борса прекомерно дълго към този момент е оттатък достъпа на елементарния консуматор, което води до очевидно недоволството страна на хората, защото те търсят ефикасни способи да извлекат оптималната изгода от спестяванията си ", съобщи Ник Сторонски, създател и основен изпълнителен шеф на Revolut. " За нас беше значимо да се уверим, че вложението посредством Revolut е на ниска цена, елементарно за прилагане и налично за всички даже в случай че те желаят да опитат с доста дребни суми. Това е единствено началото на нашето предложение за търговия на акции, защото в близко бъдеще ще предоставим достъп до разнообразни пазари и капиталови артикули ", добави той.

Наскоро Revolut, която към този момент работи и с български левове, пусна в България и услугата Apple Pay. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР